Frans Hals Museum, vier je verjaardagsfeest in het Frans Hals Museum!

Beschrijving
Actueel
Wil je met je vriendjes of vriendinnetjes een verjaardagspartijtje vieren in het Frans Hals Museum? Dat kan! Op woensdagmiddag, in het weekend of in de schoolvakanties. Je kunt kiezen uit verschillende activiteiten en onderwerpen, bijvoorbeeld: Grote hoeden en prachtige kragen.
Samen met een museumgids ga je eerst in het museum kijken naar schilderijen van uitgedoste dames met prachtige kragen of deftige mannen met grote hoeden en daarna ga je zelf een kraag of hoed maken en versieren. Natuurlijk is het leuk om van het resultaat een mooie groepsfoto te maken!

Kom speuren in het museum
Voor speurneuzen van 5 tot 12 jaar zijn er bij de balie van het Frans Hals Museum diverse gratis speurtochten te krijgen. Na afloop kan je kijken of de antwoorden goed zijn en krijg je een kleine verrassing. Tijdens de vakantie liggen er ook kleurplaten klaar in het museumcafé.

Schilderen
Houd je van schilderen? Ben je bijvoorbeeld gek van paarden, rovers, monsters, spinnen, prinsen of prinsessen? Er zijn heel veel onderwerpen mogelijk. In overleg kan een programma worden gemaakt precies zoals jij het leuk vindt. Het uitgangspunt is altijd dat je eerst met een museumgids inspiratie op doet in het museum en dan gezellig met z’n allen aan de slag gaat.

  • Aantal: maximaal 12 kinderen en 2 begeleiders
  • Leeftijd: 7 t/m 11 jaar
  • Tijdstip: in overleg, het partijtje duurt 2 uur
  • Kosten: € 125,- (inclusief entree, begeleiding, materiaal, limonade en iets lekkers)
Ligging

Groot Heiligland 62
2011 ES Haarlem

Check voor bereikbaarheid:
www.franshalsmuseum.nl/nl/bezoek/bereikbaarheid/

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag 11.00 – 17.00 uur
Zon- en feestdagen* 12.00 – 17.00 uur

Prijs

0 t/m 18 jaar gratis
19 t/m 24 jaar € 11
Volwassenen € 17,50 
Museumkaart € 5 (toeslag expositie)

Studio Ha Ha Hals
Studio Ha Ha Hals

Wist je dat je om oude schilderijen ook kunt lachen? Het is niet allemaal zo serieus. Sommige kunstenaars stopten grapjes in hun schilderijen, anderen schilderden vrolijke mensen. Frans Hals was daar heel goed in. Hij wordt daarom ook wel de meester van de lach genoemd. Kruip in de huid van een 17e-eeuws personage en maak een grappig groepsportret in onze fotostudio. Door middel van leuke kleding, gekke voorwerpen en een schilderachtige 3D-setting breng jij de personages weer tot leven en komen zij terecht in heel vreemde situaties. Maak jij de leukste foto?

21 november - 18 maart
Haarlem (Noord-Holland)