FutureLand, leerzaam en interactief uitje (gratis)

Beschrijving
LANDROT OF WATERRAT? 
Nieuwsgierig naar Maasvlakte 2?
Meer weten over het opspuiten van nieuw haventerrein of het lossen en laden aan de hypermoderne zeekades van de grootste haven van Europa? Kom dan naar FutureLand en beleef zelf wat straks historie is.

FutureLand is geschikt voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers, voor gezinnen en groepen. In de interactieve omgeving van FutureLand is altijd wat te beleven. Maak met de Future Flight Experience een geweldige 3D-trip door het nieuwe havengebied. Of stap in de FutureLand Express en maak een rondrit op het nieuwe land. Ontdek de haven van de toekomst in FutureLand. 

Geniet van het fantastische uitzicht vanuit het restaurant of in het zonnetje vanaf het terras. Nieuw land en een nieuwe haven zijn bij ons voor de deur ontstaan. Nu een haventerrein in wording, straks containerterminals met automatische kranen, diepe havenbekkens en dagelijks de allergrootste zeeschepen aan de kade.     

ONTDEK HET IN FUTURELAND!  
Bouw mee!
Sta zelf aan het stuurwiel en zie land boven water komen. De interactieve maquette maakt de aanleg opnieuw zichtbaar.

Vlieg mee!
Bekijk Maasvlakte2 in 2035 vanuit de lucht. In de Future Flight Experience scheer je over schepen, havens en containerkranen. Bepaal zelf je route en stap uit waar je wilt!

Ga liggen!
Ervaar onder de levensgrote wereldbol waarom de Rotterdamse haven moet groeien.

Sla je slag!
De BrainBox bevat alle geheimen van Maasvlakte 2 op film, foto en in tekst. Krijg jij alles boven water op het driepersoons touchscreen?

Laat je leiden!
Je persoonlijke gids is bij ons Loes Luca. Met haar audiotour aan je oor kom je nog meer te weten!  

Stap in!
Rij mee met de FutureLand Express over het nieuwste stuk Nederland. Reserveer je tocht op de website, zie button bezoek de website onder de foto's.

Ga aan boord! 
Beleef de modernste haven van Europa zelf. Vaar met de FutureLand Ferry door brede en diepe havenbekkens terwijl de gids vertelt wat je ziet en niet meer ziet. Reserveer je tocht op de website, zie button bezoek de website onder de foto's.
Ligging
FutureLand ligt op de grens van de huidige Maasvlakte en Maasvlakte 2 ter hoogte van Slag Dobbelsteen. Alle bestemmingen in het havengebied hebben een eigen nummer. Deze havennummers staan op de borden aangegeven. Volg voor FutureLand nummer 8213.

GPS-coördinaten

Lengte: 4° 0’ 55’’ E

Breedte: 51° 57’ 35’’ N

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00
Zondag 11:00 - 17:00
Zaterdag en maandag gesloten, tenzij anders vermeld.

Elke zondag start om 13.00 uur een gratis rondleiding voor individuele bezoekers. Deze duurt circa 1 uur. Vrijwel maandelijks opent FutureLand haar deuren op zaterdag voor een bijzondere activiteit. Bekijk daarvoor het Programma. Tijdens themadagen is FutureLand geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
Prijs
Toegang tot FutureLand is gratis. Een rondvaart met de FutureLand Ferry (+/- 1 uur) kost € 8,75 per persoon. Een rondrit met de FutureLand Express (+/- 1 uur) kost € 5,75 per persoon. Een combiticket FutureLand Ferry en FutureLand Express kost € 13,-.