Leukste museum voor kinderen...

  • Het Scheepvaartmuseum
  • 1 - 15 personen
  • Alleen Binnen
  • Beschrijving

Het Scheepvaartmuseum heeft extra veel aandacht voor kinderen. Er zijn speciale tentoonstellingen voor verschillende leeftijden.                
                  

    • Junior Audiotour. Wil jij weten wat er allemaal te eten was en waarom het niet zo slim was om op walvissen te jagen? je hoort het allemaal in de junior audiotour!
    • VOC-schip. Kom aan boord en beleef van alles! Hang in de hangmap, vuur de kanonnen af, hijs lading, waan je kapitein, sta achter het roer en nog veel meer!  
    • Het verhaal van de walvis. Leer meer over de walvis door de eeuwen heen.
    • Maak een 3d-schilderij.
    • Daarnaast hebben we ook een kijk en doe waaier:

Elk gezin krijgt bij binnenkomst in het museum een opdrachtenwaaier. Elke kaartje in de waaier heeft een andere opdracht om samen met je ouders, broertje, zusje, opa of oma uit te voeren in de verschillende bestemmingen en tentoonstellingen in het museum. Er zit zelfs een prijsvraag tussen. Ideaal als je even niet weet wat je wilt doen in het museum. Dat is nog eens een koele waaier! 

 

Het VOC-schip Amsterdam aan de steiger van Het Scheepvaartmuseum! 

Rondleidingen
Het Scheepvaartmuseum organiseert niet alleen rondleidingen voor scholieren, maar voor iedereen! Of je nu komt met je gezin of je familie, met vrienden of collega's, een rondleiding door een van onze enthousiaste experts geeft een bezoek aan het museum verdieping en altijd stof tot praten.

Activiteiten
In de schoolvakanties hebben we een vol programma met doe-dingen voor het hele gezin. Onze activiteiten kun je vinden in de agenda met actuele uitjes op deze site.

Wat kinderen vinden...
De Nederlandse Museumvereniging en de ANWB vragen elk jaar kinderen om als museuminspecteur op zoek te gaan naar het beste museum voor kinderen. Dit zeggen de museuminspecteurs over Het Scheepvaartmuseum:

Twan: “Ik zeg dat ik een heel leuk museum heb bezocht, maar ik vertel verder niets. Want ze moeten het zelf ontdekken.”

Sergey: “Ik wil graag een keer met de hele klas naar het scheepvaartmuseum. En dan wil ik jullie iets heel moois laten zien: die zaal met al die sterren!”

Wouter: “Ik ben in het scheepvaartmuseum geweest en ik kon in de buik van een walvis staan en ik kon zijn hersenen zien!”

Luca: “het is een heel leuk museum en er is veel te doen voor kinderen en het is ook duidelijk uitgelegd.”

Eva: “Het is er cool. Er is te veel om op te noemen!”

Marieke: “Ik vond het scheepvaartmuseum tot nu toe het leukste museum waar ik ben geweest. Ik geef het een tien!"

Ligging uitje

Vanaf Amsterdam Centraal is het ongeveer een kwartier lopen naar Het Scheepvaartmuseum, over de Prins Hendrikkade of langs de Openbare Bibliotheek. Het museum is ook makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 22 (Indische buurt) en 48 (Borneo Eiland) vertrekken vanaf het Centraal Station (IJzijde, Halte C) en stoppen bij halte Kadijksplein, vlakbij Het Scheepvaartmuseum.

Drie parkeergarages bevinden zich op loopafstand van Het Scheepvaartmuseum: Markenhoven, Oosterdok en Oostenburgereiland. 

Voordelig parkeren kan ook bij P+R Zeeburg en neem dan tram 26 richting Centraal Station. Uitstappen bij de halte Kattenburgerstraat.

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!