een echt middeleeuws kasteel!

  • Kasteel het Muiderslot
  • 1 - 999 personen
  • Binnen en Buiten
  • Beschrijving

Het Muiderslot is een echte middeleeuwse waterburcht: een vierkant kasteel met een ophaalbrug, vijf torens, kantelen en schietgaten. Het Muiderslot werd gebouwd in 1285 in opdracht van bouwheer Floris V. Het kasteel is misschien wel het meest bekend dankzij de beroemdste bewoner, de dichter en schrijver P.C. Hooft, die er in de Gouden Eeuw leefde.

Beklim de Westertoren en stel je voor hoe dat was met een echt harnas aan. Nog leuker als je de speurtocht doet. Ga samen met een volwassene op ontdekkingstocht door het kasteel en de tuinen en voer de opdrachten uit. De volgorde van de route bepaal je helemaal zelf. Na afloop krijg je een leuke verrassing. Deze kaarten zijn beschikbaar bij de kassa en de winkel voor € 2,-. Neem een audiotour en dwaal rond door de 17e-eeuwse ingerichte kamers waar P.C. Hooft vierhonderd jaar geleden leefde. Bezoek het Waterschild paviljoen voor een spetterende waterbeleving. Neem de tijd voor een kopje koffie in het museumcafé en sla je slag in de Museumshop. Dwaal door de fraaie tuinen, geniet van het prachtige uitzicht over het water en kijk op het bastion waar de valkenier in het zomerseizoen aanwezig is.

Audiotour door het kasteel
De beroemde schrijver en dichter P.C. Hooft woonde in de Gouden Eeuw met zijn gezin op het Muiderslot. Wil je weten hoe het was om toen als kind op het kasteel te wonen? Doe dan de audiotour door het kasteel. Loop door de mooie kamers, dan hoor je er alles over. Je leert ook meteen waar veel spreekwoorden vandaan komen. We bieden twee audiotours aan in 10 talen, de ridderroute en de torenroute.

Kids in het kasteel
Regelmatig zijn er extra kinderactiviteiten en workshops: knutselen, tekenen, muziek, toneel, voorlezen of dans. Kom langs en doe mee! Elke 2e en 4e zondag vd maand, op feestdagen en tijdens schoolvakanties (4 t/m 11 jaar).

Kinderfeestje vieren
Je eigen feestje vieren als ridder of jonkvrouw op een echt kasteel? Nodig dan snel je vrienden en vriendinnen uit!

Familievoorstellingen
In de schoolvakanties zijn er extra activiteiten voor kinderen, zoals familievoorstellingen en meespeeltheater. En op het einde van het jaar logeert Sinterklaas weer in het Muiderslot. Houd dus de agenda op deze website goed in de gaten!

Ligging uitje

Het kasteel staat in Muiden (NH), aan de rivier de Vecht en aan het IJmeer, de vroegere Zuiderzee. 

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!