Kasteel het Muiderslot, een echt middeleeuws kasteel!

Beschrijving

Het Muiderslot is een echte middeleeuwse waterburcht: een vierkant kasteel met een ophaalbrug, vijf torens, kantelen en schietgaten. Het Muiderslot werd gebouwd in 1285 in opdracht van bouwheer Floris V. Het kasteel is misschien wel het meest bekend dankzij de beroemdste bewoner, de dichter en schrijver P.C. Hooft, die er in de Gouden Eeuw leefde.

Klim in de Westertoren en stel je voor hoe dat was met een echt harnas aan of verdedig het kasteel in de Torenroute. Nog leuker als je de Kinderspeurtocht hebt gekocht voor € 2,-. Volg onze gidsen door de 17e-eeuwse ingerichte kamers waar P.C. Hooft vierhonderd jaar geleden leefde. Bezoek het Waterschild paviljoen voor een spetterende waterbeleving. Neem de tijd voor een kopje koffie in de Taveerne en sla je slag in de Museumshop. Dwaal door de fraaie tuinen, geniet van het prachtige uitzicht over het water en kijk op het bastion waar de valkenier in het zomerseizoen aanwezig is.


Spannende speurtochten

Doe de spannende Torenroute en verdedig het kasteel tegen de vijand. Bij de Ridderroute mag je je ook verkleden als ridder of jonkvrouw. Voer alle opdrachten uit, dan word je tot ridder geslagen en krijg je de echte Muiderslot riddermedaille.


Valkenier

Bezoek de valkenier in de tent op het kanonbastion en bekijk de prachtige roofvogels van heel dichtbij. Van 1 april tot en met 31 oktober. Lees meer over de valkenier.


Familierondleiding

De beroemde schrijver en dichter P.C. Hooft woonde in de Gouden Eeuw met zijn gezin op het Muiderslot. Wil je weten hoe het was om toen als kind op het kasteel te wonen? Er zijn iedere dag familierondleidingen (van april tot en met oktober). Loop dan met onze gids door de mooie kamers, dan hoor je er alles over. Je leert ook meteen waar veel spreekwoorden vandaan komen.


Kinderfeestje vieren

Je eigen feestje vieren als ridder of jonkvrouw op een echt kasteel? Nodig dan snel je vrienden en vriendinnen uit! Bekijk hier de mogelijkheden!


Familievoorstellingen

In de schoolvakanties zijn er extra activiteiten voor kinderen, zoals familievoorstellingen en meespeeltheater. En op het einde van het jaar logeert Sinterklaas weer in het Muiderslot. Houd dus de agenda op deze website goed in de gaten!

Ligging
Het kasteel staat in Muiden (NH), aan de rivier de Vecht en aan het IJmeer, de vroegere Zuiderzee.
Openingstijden

November t/m maart: alleen in de weekenden van 12.00 tot 17.00 uur. Wel dagelijks geopend in schoolvakanties zie http://www.muiderslot.nl/informatie/openingstijden

April t/m oktober: ma-vrij 10.00 tot 17.00 uur en za/zo 12.00 tot 17.00 uur.

Let op: De kassa sluit een uur voor sluitingstijd van het kasteel.

Prijs
Volwassenen € 15,50
Kinderen 4 t/m 11 jaar € 9,00
Kinderen t/m 3 jaar gratis
CJP/Cultuurkaart € 8,00
Museumkaart/ICOM gratis