Kasteelpark Born, een bezoek meer dan waard!

Beschrijving
Kasteelpark Born is een dierenpark dat gelegen is in de tuinen van voormalig Kasteel Born. In het park ervaar je de rust die er al van oudsher heerst. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de dieren en het natuurschoon. De trompetzwanen begroeten iedere bezoeker enthousiast met hun trompetgeschal en ook de nandoes en alpaca’s komen nieuwsgierig een kijkje nemen. In de grachten zwemmen vele soorten zwanen, ganzen en eenden en in de grote doorloopvolière vliegen de vele papegaaiachtigen om je heen.
In het park wandel je langs herten, roofdieren, stekelvarkens, landschildpadden en apen. Bij een aantal verblijven wordt de voedertijd aangegeven. Als de verzorger de dieren voert geeft hij informatie over het dier. Verder kun je op de grote kinderboerderij geiten en schapen aaien.

In het Insectarium maak je kennis met onder meer diverse soorten wandelende takken, tropische kikkers, vogelspinnen, axolotls, leguanen en tropische planten.

Midden in het park is een grote speeltuin. De speeltuin ligt naast het terras, zodat de ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen, springen op de airtrampoline of spelen in het zand.

Activiteiten
Gedurende het zomerseizoen organiseert Kasteelpark Born diverse activiteiten. Deze vindt u terug in de regionale bladen maar ook op onze website.
Ligging
Born
Openingstijden
Van 1 maart tot en met 31 oktober is het Kasteelpark dagelijks
geopend van 10 tot 18 uur. In de winterperiode is het park op zaterdag en zondag open van 10 tot 17 uur en op woensdag van 12 tot 17 uur.
Prijs
Kinderen tot 2 jaar gratis
Kinderen 2 t/m 12 jaar: € 6,00
Volwassenen: € 7,50
65+/gehandicapten: € 6,00
Groepen vanaf 20 personen ontvangen 15% korting op de entreeprijs.