Kasteelruïne en Fluweelengrot, leuk voor het hele gezin!

Beschrijving
Fluweelengrot
Laat u leiden door één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Verwondert u zich over de verhalen over de blokbrekers die eeuwenlang mergel wonnen om kastelen en kerken te bouwen. Leef mee met de mensen die zich in oorlogen schuil hielden en ontdek hun geheime plekken. Bewonder de prachtige schilderingen en sculpturen in de grot. Een indrukwekkende tocht…
Kasteelruïne
Bezoek naast de Fluweelengrot ook de Kasteelruïne en ga terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Wandel door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht; sinds 1050 het baken van Valkenburg en haar omgeving. Vele strijden werden er gestreden, maar in 1672 werd het opgeblazen in opdracht van Stadhouder Willem III. Vanaf de burcht heeft u een prachtig panorama-uitzicht over Valkenburg.

Avontuurlijke kinderrondleiding
De gids laat de kinderen op een leuke manier kennis maken met de geheimen van mergel in de Fluweelengrot.

Ruïne peurtocht op de Kasteelruïne
Met deze speurtocht leer je meer over het kasteel en de geschiedenis. Er zitten allerlei vragen in, maar ook een paar doe-opdrachten. Zo maak je een bezoek aan de kasteelruïne nog leuker! Als je alles goed hebt opgelost en je vult je oplossingen in op de goede plek, vind je uiteindelijk een belangrijke gebeurtenis uit de kasteelgeschiedenis... en dan ben jij een waardig ridder of jonkvrouw van het Kasteel van Valkenburg. De speurtocht is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf ongeveer 10 jaar, onder begeleiding van de ouders.
Ligging
In het centrum van Valkenburg aan de Geul
Openingstijden
De Kasteelruïne en de Fluweelengrot zijn vrijwel dagelijks te bezichtigen. Bekijk de website voor de openingstijden en de tijden van de rondleidingen (zie button bezoek de website onder de foto's)
Prijs
Combiticket Kasteelruïne en Fluweelengrot
Volwassenen (inclusief plattegrond) € 12,00
Kinderen 4 t/m 11 jaar (inclusief ruïne speurtocht) € 9,00
Kinderen tot 4 jaar gratis
Het is mogelijk een entreekaart te kopen alleen voor de Kasteelruïne en de Fluweelengrot.