Limburgs Museum, kinderfeestjes, schoolreisjes en gezinsuitjes

Beschrijving

Het Limburgs Museum is anders dan anders, een verrassing. In positieve zin, wel te verstaan. Alle vooroordelen dat een museum saai, stoffig, bedompt en vervelend is, kunnen aan de kant. Er zijn verschillende vaste presentaties en elk van die zalen is een soort van tijdscapsule die je terugvoert naar bijvoorbeeld een kelder van een middeleeuws huis. Met ensceneringen, reconstructies, bedrieglijk echte poppen, licht- en geluidseffecten en natuurlijk de originele museumvoorwerpen wordt veel sfeer opgeroepen.

Heel bijzonder is de Historoscoop een multimedia presentatie waarin de geschiedenis van het gebied van Maas en Rijn centraal staat. Als in een modern Panorama Mesdag worden in de Historoscoop beelden geprojecteerd met 12 beamers op een 360 graden panoramascherm met een omtrek van bijna 40 meter en 3 meter hoog In de Historoscoop ben je letterlijk omcirkeld door geschiedenis. Het Limburgs Museum timmert voortdurend aan de weg met interessante en leuke tentoonstellingen.

Kinderfeestjes
Bijna jarig? Dan is het tijd voor een feestje! En daar willen wij je graag bij helpen.

Hou jij van spanning, speuren en heb je altijd al eens ridder of jonkvrouw willen zijn? Dan is het kinderfeestje in het Limburgs Museum iets voor jou.

Kom samen met je vriendjes en vriendinnetjes naar het Limburgs Museum en beleef de spannende zoektocht “Zoek de geheime uitgang”. Met je eigen schatkist en -kaart op zak ga jij zelf op ontdekkingstocht in ons kasteel. Weet jij samen met je vrienden de geheime uitgang te vinden? Het is ook mogelijk om verkleed als echte ridder of jonkvrouw op onderzoek uit te gaan. 

Dit kinderfeestje is zowel te boeken voor kinderen van 4 tot 7 jaar als voor kinderen van 8 tot 12 jaar. 

Het kinderfeestje kun je zelf uitbreiden door bijvoorbeeld gezellig frietjes te eten in het Museumcafé.

Wat kost een kinderfeestje?

Je kunt het kinderfeestje en dus ook de prijs zelf samenstellen. Een standaard kinderfeestje waarbij je een schatkist met materialen bestelt, kost € 8,-* per kind (begeleidende volwassenen betalen de reguliere entreeprijs). Verkleedkleding en uitbreiding door nagenieten in het Museumcafé kan optioneel worden toegevoegd. Klik op reserveren voor meer informatie. 


* incl. consumptie
Ligging
Het Limburgs Museum ligt tegenover het NS treinstation en het busstation. Venlo is per trein te bereiken vanaf de richting Eindhoven, Roermond en Nijmegen.

Het museum beschikt niet over eigen parkeergelegenheid, betaald parkeren kan aan de Deken van Oppensingel, P&R Parkeerplaats Kaldenkerkerweg en Parkeergarage Centrum Maasboulevard. Let op: elke zondag is aangemerkt als koopzondag waardoor er betaald moet worden voor het parkeren.
Openingstijden
Dinsdag tot en met zondag 11.00 - 17.00 uur.
Het Museumcafé van het Limburgs Museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.30 - 17.30 uur.
Prijs

Peuters 2 t/m 3 jaar: € 4,00 (incl. consumptie*)

Jeugd 4 t/m 17 jaar: € 7,00 (incl. consumptie*)

Volwassenen 18 +: € 10,00 (incl. consumptie*)

Gezinskaart (max. 2 volwassenen, 3 kinderen): € 33,00 (incl. consumptie*, max. 5)

Museumkaart: Gratis (incl. consumptie*)

CJP/CKV: € 4,00

Vrienden Limburgs Museum: Gratis (meld je aan als vriend/vriendin van het Limburgs Museum)

* Keuze uit koffie/thee/ranja (of € 1,00 korting op overige drankjes)

Groepen (vanaf 15 personen; vooraf aangemeld): 

Peuters 2 t/m 3 jaar: € 2,00 p.p.

Jeugd 4 t/m 17 jaar: € 5,00 p.p.

Volwassenen 18+: € 8,00 p.p.

Kijk ook bij groepsbezoek voor meer informatie op de website (zie button bezoek de website onder de foto's)