Marinemuseum, avontuurlijk bezoek!

Beschrijving

In het Marinemuseum neem je een kijkje in de keuken van de Nederlandse marine. In een onderzeeboot vertellen oud-opvarenden sterke verhalen. Avontuurlijk is het bezoek aan het 150 jaar oude zeilstoomschip dat gebouwd was om andere schepen te rammen.
 

In het hoogseizoen en in vakanties zijn het kombuis en het restaurant aan boord geopend. In de nieuwe vaste expositie Schip en Werf kruip je in de huid van ambachtslieden en technici. Je wordt zelf aan het werk gezet en kunt klinken, lassen, een schip de haven uitvaren of een boordkanon bemannen.

Ook zijn er spannende speurtochten die je meer leren over de geschiedenis van de marine. Monster aan als verkenner in Missie Marinemuseum (9-12 jaar) of word een zeeheld in de Zeeheldenzoektocht (6-8 jaar). Tijdens de vakanties zijn er workshops in onze educatieve ateliers, zo kun je een onderzeeboot of een scheepsinterieur ontwerpen, tinnen matroosjes gieten of touwknopen.

Kinderfeestjes
Het Marinemuseum biedt verschillende mogelijkheden voor kinderfeestjes. Er zijn begeleide themafeestjes en speurtochten zonder begeleiding.

Begeleide themafeestjes 
Deze kinderfeestjes hebben een thema en begeleiding van het museum. Ze zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. U kunt kiezen uit de volgende thema's: 
- piraten -werfgeheimen
Ligging
Den Helder
Openingstijden
Voor de actuele openingstijden kunt u terecht op onze website, zie button bezoek de website onder de foto's.
Prijs

Voor zowel leerlingen van basisscholen als middelbare scholen is het Marinemuseum een interessante bestemming bij een schoolreisje. 

Schoolklassen betalen €1,50 entree per leerling. Er zijn diverse educatieve activiteiten, De kosten zijn €2,50 per leerling, dit is inclusief opdrachtenboekje en entree van het museum. Begeleiding van een museumdocent is optioneel en kost €20.