MergelRijk, de meest veelzijdige grot van Valkenburg!

Beschrijving

De leukste grot van Valkenburg! 

 

Een eeuwenoude mergelgroeve

In de sprookjesachtige setting van een eeuwenoude mergelgroeve beleef je op een indrukwekkende wijze alles over de veelzijdige historie van de Limburgse grotten en het gebruik van mergel. MergelRijk is interessant voor alle leeftijden. 

 

Een ondergrondse totaalbeleving

MergelRijk biedt een totaalbeleving van alle wetenswaardigheden en bezienswaardigheden van alle andere grotten van Zuid-Limburg. Nergens anders zie je zoveel moois bij elkaar over deze bijzondere historie van Zuid-Limburg. Dit wordt uitgebeeld met mergelbeelden, prachtige zandsculpturen, interessante filmpjes en unieke kunstwerken.

 

Indrukwekkend én educatief

Kinderen gaan op expeditie door het gangenstelsel met een leuke speurtocht, kunnen op zoek gaan naar fossielen in de groeve en mogen als hoogtepunt zelf iets leuks maken van een blokje mergel in het grottenatelier.

 

Deze grot is indrukwekkend én leuk tegelijk. Een bezoek aan deze veelzijdige grot mogen kinderen niet missen bij een bezoek aan Limburg.

 

Enkele hoogtepunten:

- Het Kasteel van Valkenburg

- Levensgroot mergelbeeld van De Nachtwacht van Rembrandt

- Ondergrondse sfeervolle kapel

- Unieke mergelkunst en mooie zandsculpturen

- Educatieve speurtocht voor kinderen

- Zelf mergel bewerken in het Grottenatelier®

- Eigen parkeerplaats

 

Nieuw: Unieke film van de Zandtovenaar

Vanaf april 2015 vertelt de Zandtovenaar (o.a. bekend van Efteling TV) op zijn unieke wijze het ontstaan van mergel in een prachtige film, speciaal gemaakt voor MergelRijk.
Ligging
Aan de rand van Valkenburg, met parkeerplaats voor de deur.
Openingstijden
Dagelijks geopend van 11.00-17.00 uur.
Enkele dagen per jaar gesloten, bekijk de website voor actuele openingsdagen (zie button bezoek de website onder de foto's).
Prijs

Kind 4 t/m 12 jr: € 7,50

Volwassen: € 9,50

0-3 jaar: gratis