Museum Speelklok, het vrolijkste museum van Nederland!

Beschrijving

Museum Speelklok neemt je mee in de wondere wereld van de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten en laat alle bezoekers iedere dag verrassende en vrolijke muziek horen vanuit alle hoeken van het museum! De zelfspelende muziekinstrumenten die in Museum Speelklok staan zijn er in alle soorten en maten; van heel kleine speeldoosjes, automaten en speelklokken tot enorme carillonklokken, orchestrions, dans- en straatorgels. Al deze instrumenten zijn te zien en te horen in Museum Speelklok: het vrolijkste museum van Nederland!

 

Muzikale Rondleiding

Het hele jaar door kunnen alle bezoekers van het museum mee met de gratis Muzikale Rondleiding die ieder uur in het museum wordt gegeven. Tijdens de rondleiding wordt er door enthousiaste rondleiders meer verteld over de eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten die behoren tot de vaste collectie van Museum Speelklok. Naast de vaste opstelling biedt het museum de bezoekers ook wisselende tentoonstellingen aan, die het interessant maken om in de toekomst nog eens een bezoek te brengen. Kortom, het museum biedt je ook met slecht weer een vrolijk dagje uit!

 

Museum Expeditie

Voor bezoekers die niet alleen willen kijken en luisteren, maar ook zelf willen ontdekken is er de Museum Expeditie. In de Museum Expeditie kan iedereen al doende meer leren over de werking en de techniek die schuilgaan achter de zelfspelende muziekinstrumenten. Ook leer je meer over de vroegere eigenaren van de bijzondere speeldoosjes en speelklokken.

 

Voor kinderen

In het museum zijn er heel veel leerzame en vrolijke activiteiten waarin de kinderen centraal staan. Zo heeft Museum Speelklok een speurtocht voor kinderen. Aan de hand van een “Toonkaart” speuren de kinderen op een actieve manier het hele museum af en componeren ze het lievelingsliedje van orgelaapje Toon in de Muziek Fabriek.

 

Verjaardagsfeestje

Ook kunnen de kinderen hun eigen vrolijke en muzikale verjaardagsfeestje vieren in het museum of op woensdagmiddag langskomen wanneer het een kinderfestijn is in Museum Speelklok. Iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag wordt er om 14.00 uur een vrolijke kinderrondleiding gegeven voor de kleine museumbezoekers.

Ligging

Loopafstand vanaf Utrecht CS ca. 10 minuten. Stadsbus 2, halte Domplein. Parkeren: garages Springweg en Hoog Catharijne.

Openingstijden

Iedere maandag is het museum in principe gesloten, maar tijdens de officiële schoolvakanties, die bepaald zijn door het ministerie van OC&W, is het museum elke dag open van 10.00 uur t/m 17.00 uur (maandag t/m zondag).

 

Openingstijden feestdagen

Op de volgende feestdagen is het museum geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur: 1e en 2e paasdag, Bevrijdingsdag, hemelvaart, 1e en 2e pinksterdag en 2e kerstdag. Het museum is gesloten op: maandag, nieuwjaarsdag, Koningsdag en 1e kerstdag.

Prijs
 • Volwassenen € 12,00
 • Kinderen 4 t/m 12 jaar € 6,50
 • Gezinsticket (2 volwassenen + 2 kinderen) € 33,00
 • CJP € 11,00
 • U-pas volwassenen € 5,00
 • U-pas kinderen € 2,50
 • Museumkaart gratis (te koop in het museum of (koop hem hier online)
 • BankGiro Loterij VIP-KAART gratis
 • Holland Pass wordt geaccepteerd
 • Verjaardagsfeestje € 9,00
 • Restauratieatelier € 3,00 extra