90 jaar LEGO in nostalgisch museum

  • Museum van de 20e Eeuw
  • 1 - 999 personen
  • Alleen Binnen
  • Beschrijving
Treinen, vliegtuigen, Star Wars en Harry Potter
Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn heeft al veel succes met de tentoonstelling 90 jaar LEGO maar heeft nu drie zalen vol LEGO. Op een groot interactief diorama kunnen bezoekers verschillende treinen, auto’s, raketten en kermisattracties in beweging brengen.
Uiteraard is er ook een ruime plek waar jong en oud zelf kunnen bouwen met de bouwsteentjes. Grote beelden van soms wel 2 meter hoog van bijvoorbeeld Harry Potter en Woody uit Toy Story zorgen voor mooie foto’s op social media.
Er is zelfs een Lucky Luke met postkoets en Daltons van 5 meter lengte. Ook zijn er veel kleinere diorama’s die bezoekers zelf kunnen activeren. In een 3e (!) LEGO-zaal zijn nog vele thema’s te ontdekken en wordt verder gebouwd achter een groot bouwhek.

Het Museum van de 20e Eeuw is een nostalgisch museum, waar je je in de vorige eeuw waant. Oude interieurs en duizenden voorwerpen brengen het jeugdsentiment helemaal boven. Die oude woonkamer doet denken aan de kamer van oma. Met dit speelgoed speelde ik vroeger ook… En die radio stond ook bij ons thuis! Prachtige opstellingen maken een bezoek tot een waar feest der herkenning. Wandel in een oud winkelstraatje, of ga weer eens in de schoolklas van vroeger zitten. Het museum is gevestigd op een schitterende locatie: een oude gevangenis op het Oostereiland, vlakbij de mooie haven van Hoorn.

 Nostalgisch museum
Het museum vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd er gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden. Er is immers heel veel veranderd in de afgelopen honderd jaar, thuis, op het werk, op school, in winkels. Neem een duik in je eigen verleden en dat van je (groot)ouders en verbaas je over de vele ontwikkelingen.

 Museum voor iedereen
Jong en oud herkent zaken in dit museum. Voor de één is dat het constructiespeelgoed Meccano, voor de ander de oranje emaillen potten en pannen. Misschien de eerste spelcomputer met Pong of de oude videorecorder met pianotoetsen. Of het interieur van de Grutters-winkel of juist van de Fourniturenzaak. Het lavet in de oude badkamer of de kolenkachel in de jaren ’50 huiskamer. Voor alle bezoekers zijn er herkenbare nostalgische objecten te bekijken. Vaak in een treffende opstelling als een oud klaslokaal, een winkel of een keukeninterieur.

 Oude gevangenis
Het Museum van de 20e Eeuw is gevestigd in een voormalige gevangenis op het prachtige Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn. Daar beschikt het museum over een ruime MuseumShop, een ruimte voor de Educatieve Dienst waar o.a. schoolklassen ontvangen kunnen worden, een voor publiek gesloten Depot en een Open Depot waar het publiek zelf kan zien wat er zoal wordt verzameld en beheerd. Er zijn vier zalen waar wisselexposities getoond worden en zes zalen waar de vaste collectie te zien is. De entree van het Museum van de 20e Eeuw is te bereiken via de binnenplaats van de voormalige gevangenis op het Oostereiland.

 Wisseltentoonstellingen
Het Museum toont in een groot aantal vaste opstellingen de vele ontwikkelingen van de twintigste eeuw, maar heeft in vier zalen ook steeds wisselende exposities. Zo is er steeds iets nieuws te ontdekken. De exposities gaan over zeer uiteenlopende onderwerpen en spreken vaak ook een breed publiek aan.

Bekijk onze website voor alle info.
Ligging uitje

Oostereiland, bij haven van Hoorn

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!