Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, beleef de Vrijheid!

Beschrijving
In het museum maak je de aanloop naar de oorlog mee, ervaar je de bezettingstijd, vier je de bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en Europa.
Door middel van typische jaren '40 geuren, diorama's, originele filmbeelden, toespraken en muziek wordt de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa tentoongesteld. Het museum toont aan jong en oud de actuele betekenis van vrijheid, democratie en mensenrechten.

Schoolreisje: Hands on & brains on
Een museumbezoek start met een inleidende film in de filmzaal van het museum. Als film kunt u 'Operatie Market Garden', 'Zep' of 'het korte leven van Anne Frank' kiezen. Na de film kan gekozen worden voor een rondleiding, een opdrachtentocht of een objectentocht. Tevens kan er nog een tijdgetuige interview door leerlingen afgenomen worden en een bezoek aan de Canadese Begraafplaats is zeker de moeite waard. Ter afsluiting kan elke leerling een mooie spreuk schrijven om in de vrijheidsboom te hangen. Kortom: voor elke onderwijsgroep van alle leeftijden en niveaus biedt het Bevrijdingsmuseum diverse educatieve mogelijkheden.

Gezinsactiviteiten:
Het museum is gedurende de hele week te bezoeken. Kinderen kunnen met een ‘kijkwijzer’ het museum verkennen.

In schoolvakanties en op feestdagen organiseert het museum speciale activiteiten. Bijvoorbeeld een demonstratie van zend- en ontvangstapparatuur uit de oorlogstijd. Lukt het jou om daarmee verbinding te krijgen? Tevens kun je bevrijdingsbrood bakken, als je dat leuker lijkt. Wil jij een spionagetraining krijgen of ga je liever met een objectentocht het museum verkennen? Op bepaalde dagen kun je dit allemaal leren en of doen in het museum.

Verjaardagsfeestje
Wil je een verjaardagsfeestje eens heel anders vieren? Kom dan naar het Bevrijdingsmuseum voor een verrassend, uitdagend, ontspannend en interessant verjaardagsfeestje.
Ligging
Groesbeek, 5km ten zuiden van Nijmegen.
Openingstijden
Maandag tot en met zaterdag 10.00-17.00
Zondag 12.00 tot en met 17.00
Op 1 januari en 25 december gesloten.
Prijs
Volwassenen: € 10,00
Kinderen tot 7 jaar: gratis
Kinderen 7 t/m 17 jaar: € 5,50
Familitarief (2 volw. + 2 kinderen 7 t/m 17) € 25,-
CJP/Cultuurkaart: € 5,00