Nederlands Openluchtmuseum, geschiedenis komt hier tot leven!

Beschrijving

U wilt een dagje weg met kids? Dan bent u bij het Nederlands Openluchtmuseum aan het juiste adres. Ons museum is het museum voor kinderen, leerzaam en actief! Naast de bijzondere historische gebouwen en aanwezige ambachtslieden zijn er tal van activiteiten om te doen. Denk aan boogschieten, spelen op het Zaanse plein, een ritje in de tram, brood bakken en vele andere karweitjes die vroeger heel gewoon waren. Het Nederlands Openluchtmuseum is een leerzaam en leuk dagje uit met kinderen wat zij niet snel zullen vergeten.

Speurtochten

Met een vrolijke bolderkar gaat u met de kinderen op pad. Onderweg ontdekken ze hoe vroeger feesten als geboorte en heilige communie werden gevierd. Er zijn speurvragen waardoor je veel van het museum ziet en leuke opdrachten om actief bezig te zijn. Bij 'Koppermaandag' dragen de kinderen een vrolijk masker en verrassen de andere bezoekers van het park. Op deze maandag na Driekoningen werd vroeger feest gevierd.
Een feestje als (n)ooit tevoren!
Tegenwoordig vier je je verjaardag met lekkere taart, mooie slingers en veel cadeautjes. Vroeger ging dat heel anders. Toen bestonden er nog geen kinderfeestjes. Gelukkig waren er wel andere feesten. In het Openluchtmuseum kun je tijdens een speurtocht ontdekken wat voor leuke dingen de kinderen vroeger tijdens deze feesten deden.
Ligging
Het Nederlands Openluchtmuseum ligt in Arnhem-Noord nabij de A12/knooppunt Waterberg (afrit 26). Volg vanaf alle omringende (snel)wegen de ANWB-borden Arnhem-Noord (Openluchtmuseum/Burgers’ Zoo). Reizigers met openbaar vervoer nemen vanaf station Arnhem buslijn 3, richting Alteveer. In de schoolvakanties rijdt buslijn 13 rechtstreeks naar het museum.
Openingstijden
Voor de actuele openingstijden kunt u terecht op onze website (zie button bezoek de website onder de foto's)
Prijs
Voor de actuele prijzen kunt u terecht op onze website (zie button bezoek de website onder de foto's)