Nieuw Land Erfgoedcentrum, avonturen op de zeebodem

Beschrijving
Nieuw Land vertelt het verhaal van de grootste polder ter wereld, Flevoland! Sta oog in oog met de prehistorische Swifterbantman in de tentoonstelling OER!. Kom alles te weten over het Zuiderzeeproject. Kinderen kunnen spelen met water in het ‘Watertheater’ of zij zijn een echte archeoloog in ‘Ondergronds’ en graven naar bodemvondsten. In het spectaculaire schip van de ‘Watermensen’ maken kinderen aan de hand van een sprookje kennis met de geheimen van de Zuiderzee. Kinderen kunnen een leuke speurtocht maken door de tentoonstelling OER!

Kinderfeestje

Nieuw Land is dé leukste plek om jouw verjaardag te vieren! In het spectaculaire schip van 'De Watermensen' maak je aan de hand van een sprookje kennis met de geheimen van de Zuiderzee. In 'Ondergronds' werk je je in het zweet in een spannende archeologische opgraving. Wie niet bang is voor een paar druppels water gaat aan de slag als ingenieur, landinrichter, boer of waterbouwer in het 'Watertheater'. Wie eenmaal binnen is, wil niet meer weg! Wil je liever een leuke speurtocht maken door het museum? Geen probleem! De speurtocht is te koop voor €1,00 bij de receptie. Soms hebben we ook een speciale speurtocht door een tijdelijke tentoonstelling. Vraag naar de mogelijkheden.

Kosten kinderfeestje per kind (inclusief cadeautje en kindermenu in restaurant) € 10,50. De kinderfeestjes worden niet begeleid vanuit het museum. Graag zelf voor voldoende begeleiding zorgen.

Speurttocht

Ook aan kinderen is gedacht. Die maken aan de hand van een leuke speurtocht kennis met het culturele erfgoed van Flevoland, met aandacht voor aspecten rond het Zuiderzeeproject. De speurtocht is te koop voor €1,00 bij de receptie.


Pompen of Verzuipen

Nederland en het water: een interessante en eeuwenoude haat-liefde verhouding. Vanaf het bouwen van de eerste boerderij op een terp, het aanleggen van dijken, de ontginning van veengebieden tot ’s werelds grootste inpolderingsproject. De Nederlander woont al voor een deel op de bodem van de ooit zo dreigende zee. Toch blijft het water hem uitdagen. Hij beschermt zich tegen watersnood en zoekt oplossingen tegen wateroverlast. En hij is er sterk in geworden. De Nederlandse expertise in waterbeheersing heeft internationaal aanzien. Maar beheerst hij het water? Of zoekt hij telkens naar nieuwe oplossingen voor de voortdurend veranderende dreiging?
 

‘Pompen of Verzuipen’ toont het hele waterverhaal van Nederland in vogelvlucht, vanaf het verleden tot aan nu. Het bekijkt de (toekomstige) maatregelen die Nederlanders nemen tegen een stijgende zeespiegel aan de voordeur, en de groeiende toevoer van water via de grote rivieren, aan de achterdeur. Als het meezit, gaat u met droge voeten naar huis. Te zien in Nieuw Land vanaf 26 maart 2015.

Ligging
Nabij Batavia Stad Outlet en de Bataviawerf aan de kust van het Markermeer.
Openingstijden
Maandag: gesloten (behalve in de schoolvakanties).
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag en zon- en feestdagen: 11.30 - 17.00 uur.
Nieuw Land is gesloten op 25 december en 1 januari.
Prijs
Voor de actuele prijzen kunt u terecht op onze website (zie button bezoek de website onder de foto's)