Kijken doe je met je handen!

  • Oyfo Techniekmuseum
  • 1 - 200 personen
  • Alleen Binnen
  • Beschrijving
Oyfo Techniekmuseum
Techniek is tof, daar kom je wel achter bij Oyfo Techniekmuseum! Ga in dit interactieve museum zelf aan de slag met allerlei leuke activiteiten voor het hele gezin. Want alleen kijken, dat is ook maar zo saai. Je wordt in de verschillende zones vanzelf enthousiast over stoommachines, robots en de energiebronnen van moeder aarde. De locatie kan niet beter, want wat is nou een betere plek om technische snufjes te ontdekken dan een oude fabriek?

Uitvinders opgelet
In dit spannende museum gaat een wereld open voor alle nieuwsgierige uitvindertjes. Door goed te kijken naar de vele soorten machines, maar vooral door zelf uit te proberen, merk je hoe creatief de mens eigenlijk is. En altijd is geweest. Probeer écht contact te maken met anderen in 'De Centrale', breng zelf een stoommachine in gang of speel met de lopende band in 'De Fabriek'. Cool!

Onze Planeet
Maar Oyfo Techniekmuseum kijkt ook naar de toekomst. Wat doen we met de aarde? In de zone 'Onze planeet' ontdek je wat we eten in 2050 en wat je zelf kunt doen om je ecologische voetafdruk te verkleinen. In 'Het Atelier' ga je vervolgens aan het werk met circulaire fashion. Hoe verspil je zo min mogelijk grondstoffen bij het maken van kleding?

De Machinehal
Naast de techniek van nu, zie je ook allerlei gave machines van toen. Vroeger keek je niet op je smartwatch voor de tijd, je belde even snel met 'Tante Cor'. Deze sprekende tijdmelder staat nu tentoongesteld in de Machinehal van Oyfo Techniekmuseum. Best een vernuftig ding eigenlijk. Bewonder ook andere topstukken, waaronder een gigantische stoommachine uit 1916 en een velourspers, waarmee ruim een eeuw geleden patronen in stof werden geperst.

Activiteiten en schoolreisjes
Oyfo organiseert in het museum ook heel veel leuke activiteiten waaraan je kunt deelnemen. In de schoolvakanties kun je bijna iedere dag terecht om heerlijk ongeremd te experimenteren. Op zoek naar een leuk én leerzaam schoolreisje? Een schoolreisje bij Oyfo betekent onderzoeken en spelen, nieuwsgierig zijn, samenwerken en experimenteren. 

Prijzen & Tickets
Prijsinformatie is indicatief en per persoon.
Vanaf 18 jaar: € 13,50 p.p.
Kinderen v.a. 4 jaar: € 9,50 p.p.
T/m 3 jaar: Gratis

Let op: prijzen zijn altijd 'prijzen vanaf', vrijblijvend en onder voorbehoud.
Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang, net als houders van de Museumjaarkaart. CJP-pashouders betalen €7,50. 

Toegankelijkheid
Dit uitstapje is toegankelijk voor mindervaliden. De voorzieningen bestaan uit: invalidentoilet,  lift, voorzieningen voor doven, rolstoeltoegankelijk. De lift is niet geschikt voor een scootmobiel. Er is een rolstoel aanwezig in het museum. Hulphonden zijn ook toegestaan. Bij het museum zijn parkeerplaatsen voor invaliden of mindervaliden.

Ligging uitje

Hengelo Overijssel 

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!