Philips Museum, Mission Eureka

Beschrijving

Philips Museum

In het hart van Eindhoven, op dezelfde plek waar Philips in 1891 zijn eerste gloeilampen maakte, staat nu het eigentijds en interactief Philips Museum. In het Philips Museum krijg je een fascinerend beeld van de wijze waarop het bedrijf zich van een kleine gloeilampenfabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld. Vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen.

 

Ontdek de onderzoeker in je zelf!
Mission Eureka is een innovatief familiespel over 100 jaar Philips uitvindingen in het Philips Museum, voor iedereen vanaf 8 jaar.
 

Je speelt Mission Eureka op een iPad, in een team van 2, 3 of 4 personen. Op diverse plekken in het museum maakt de iPad connectie met een speltafel en start er een interactief groepsspel met kennisvragen, puzzels en opdrachten. Je krijgt challenges, die je moet aangaan zoals echte onderzoekers dat doen. Samen met het team, kom je erachter hoe bijvoorbeeld led-licht werkt en wat röntgen doet. Je kunt ook tegen elkaar strijden. Mission Eureka is uniek door de groepspellen, waarin je soms zelfs met z'n 4-en tegelijk op de iPad speelt.

Mission Eureka duurt ongeveer 60 minuten en is beschikbaar in het Nederlands en Engels.
Ligging
In het centrum van Eindhoven
Openingstijden
Het Philips Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 uur. Tijdens de schoolvakanties ook op maandagen.
Prijs
€ 5,00 per iPad / max. 4 personen.
NIEUW gezinsticket Philips Museum, 2x entree volw. + 2x entree kind + iPad game Mission Eureka, NU voor € 28,00!