Pieter Vermeulen Museum, Museum voor natuur- en milieueducatie

Beschrijving
Het Pieter Vermeulen Museum is een kindvriendelijk museum en het centrum voor natuur- en milieueducatie in de gemeente Velsen. Het museum staat bekend om zijn tijdelijke tentoonstellingen die altijd een echt doe en ontdek karakter hebben. Maar ook vanwege de gezellige activiteiten middagen. Een deel van de collectie van opgezette dieren wordt gebruikt om het museum afhankelijk van de activiteiten aan te kleden.
Schooluitstapje/educatief programma
Het Pieter Vermeulen Museum heeft bij zijn tentoonstellingen altijd een speciaal onderwijsprogramma. De schoolgroepen die het museum bezoeken worden begeleid door een van onze vrijwilligers. Scholen kunnen telefonisch een afspraak maken voor een bezoek aan de tentoonstelling. Het programma begint om 9.00 uur, 10.30 uur of 13.30 uur. In overleg kan van deze tijden worden afgeweken.

De toegangsprijs bedraagt € 2,00 per leerling en begeleider (kindergroepstarief), scholen uit de gemeente Velsen betalen € 1,50.

Tentoonstelling

Het museum beschikt naast wisselende tentoonstellingen over een kleine vaste tentoonstelling geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. De meest bijzondere collectiestukken worden hier aan onze 'wall of fame' getoond. Daarnaast is er een bruinvis wand te zien. Neem ook plaats in de schoolklas van Pieter Vermeulen. Hij onderwees aan het eind van de 19de eeuw onder barre omstandigheden de kinderen van de Velsense kanaalgravers.

In zowel de vaste als tijdelijke tentoonstellingen vind je touchscreens waarmee je via verschillende spelletjes inzicht krijgt in de collectie of de onderwerpen uit de tentoonstelling.


Expositie Dino's : van 20 maart t/m 28 augustus 2016 te zien!

Van 20 maart t/m 28 augustus is in het Pieter Vermeulen Museum de spannende interactieve tentoonstelling DINO’S te bekijken voor iedereen van 4 jaar tot 88 jaar. De tentoonstelling ‘DINO’S’ laat een verscheidenheid zien aan dinosaurussen en andere oertijd-dieren die heel lang geleden de aarde hebben bevolkt. Deze doe-dino-expositie is even leuk en leerzaam voor jonge  als voor oudere kinderen. In een echt dinosaurusdecor, met levensgrote modellen, is er veel te leren, te beleven en vooral  te doen!
 

Zo maken de bezoekers kennis met de  verschrikkelijke Tyrannosaurus Rex en voelen ze aan zijn tanden en klauwen! Ze gaan aan de slag met het skelet van een Allosaurus, compleet met inzetbotten (op ware grootte). Ze bekijken de sporen in de dino-voetstappenbak en graven naar fossielen in de opgraafbak. Ze bewonderen een écht dino-ei en modellen van dino's die nog als embryo in het ei zitten waarbij ze kunnen raden welke dino het later zal worden! En hinkelend over de dino-hinkelbaan komen ze bij het Pteranodon-nest met blacklight-gang! 

Daarnaast zijn er knopjes om op te drukken om prachtige miniaturen in diorama’s te laten bewegen of er iets over te horen. Boekjes, puzzels en de speurtocht maken het geheel compleet. Alle onderdelen zijn in een prachtig decor van grote en kleine 3D-platen van dinosaurussen en hun leefomgeving.

Ligging
Het museum ligt vlak bij station Driehuis en is ook bereikbaar met de buslijnen 4 en 75. Een uitgebreide routebeschrijving vindt u op onze website (zie link rechtsboven op de pagina) onder het kopje informatie.
Openingstijden
wo, vrij, zo: 13.00 – 17.00 uur. Tijdens schoolvakanties: di t/m vrij en zo: 13.00 – 17.00 uur
Groepen op afspraak. Feestdagen gesloten.
Prijs
Volwassenen: € 3,00.
Kinderen (3 t/m 12 jr): € 2,50.
65+ en CJP: € 2,50.
Vrienden 50% korting.
Museumkaart niet geldig.