Stedelijk Museum Schiedam, creatieve kinderfeestjes in 't Atelier!

Beschrijving
Actueel

Het museum verzorgt voor uw kind een feestelijke workshop met de jarige als middelpunt. Een kunstenaar neemt de kinderen mee voor een gesprek op zaal over de kunstwerken. Hierna gaan ze met hun nieuw verworven kennis aan de slag met krijt en verf in 't Atelier. Maar voor het zover is, wordt er voor de jarige gezongen en krijgt deze een toepasselijk cadeautje. Natuurlijk is er ook tijd voor limonade en het eten van wat lekkers. De kunstwerken die ze maken mogen ze na afloop mee naar huis nemen

  • € 95,-
  • Twee uur onder deskundige begeleiding
  • Limonade, snoep en een cadeautje voor de jarige
  • Voor kinderen van 6 tot 12 jaar
  • Maximaal twaalf kinderen
  • Op afspraak, reservering verplicht.

KunstKlas voor kinderen 2017 - 2018
Je werkt naar aanleidng van een van de tentoonstellingen. Geïnspireerd door het bezoek aan het museum ga je aan de slag in ’t Atelier. Een museumdocent laat je kennis maken met verschillende materialen en creatieve technieken. Iedere cursus heeft acht lessen op zaterdagochtend (6-12 jaar) en zaterdagmiddag (jongeren en volwassen). Start volgende reeks: proefles 09-12, start cursus 16-12.
Inclusief entree en materialen: schetspapier, verf en tekenmaterialen.
Aanmelden graag via info@stedelijkmuseumschiedam.nl

Ligging
Het museum is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereikenOpeningstijden
Open:    dinsdag t/m zondag van 11.00 -  17.00 uur 
Gesloten:     maandag 

Kinderfeestjes
Op afspraak, reservering verplicht.

Onderwijs

Scholen kunnen het museum op aanvraag vóór 11.00 uur bezoeken.
Prijs

Toegangsprijs

€ 10,00 Volwassenen €  5,00 Jongeren (13-17 jaar), Schiedammers, CJP-pas, studenten, leden van de Historische Vereniging Schiedam, KomKids Familiepas, Rotterdam Welcome Card €  0,00 Kinderen (0-12 jaar), Museumkaart, RotterdamPAS, Vriendenpas Stedelijk Museum Schiedam, ICOM-pas, Rembrandtpas €  8,50 Groepen met meer dan 15 personen
Sticky Business: Verleiding van Suiker in de kunst
Sticky Business: Verleiding van Suiker in de kunst

Verschillende internationale kunstenaars presenteren kunstwerken die zijn gemaakt van en gaan over suiker. Er zijn luchtige werken zoals het 40m2 grote snoeplandschap van Pip&Pop en de beelden van Joseph Marr met cola- en fanta-smaak (waar aan gelikt mag worden!), maar er wordt ook ingegaan op andere thema's die aan suiker kleven zoals corruptie en eetverslaving. Zo presenteert Helmut Smits een machine die cola in water kan veranderen, om aandacht te vragen voor het feit dat in sommige landen meer cola dan schoon drinkwater voor handen is en fotograaf Dan Bannino maakte stillevens van diëten van beroemdheden. De expositie is samengesteld door curator Marije Vogelzang. Deze tentoonstelling blijft t/m 18 februari 2018.

 

Op verschillende plekken in het museum ruikt het naar snoep, chocolade en bijenwas. De vrouwenbeelden van Joseph Marr - waar aan gelikt mag worden - smaken naar cola, fanta, drop en framboos. Daardoor transformeert zijn werk in de loop van de tentoonstelling. Dat geldt voor meerdere werken. Het suikerschilderij van de Zwitser Jonas Etter vergaat langzaam doordat de gebrande suiker op de grond druppelt. De stalagmieten van bijenwas van Driessens & Verstappen groeien juist dankzij een druppelmachine aan het plafond.

20 november - 18 februari
Schiedam (Zuid-Holland)