Het Nationale Park De Hoge Veluwe, Museonder en Jachthuis Sint Hubertus

Beschrijving
Museonder
Ooit wel eens letterlijk en figuurlijk een kijkje onder de grond genomen? In het Museonder is dit mogelijk. Het Museonder is het eerste ondergrondse museum ter wereld en is gevestigd in het Bezoekerscentrum In het Nationale Park De Hoge Veluwe.
Het museum geeft een verrassend beeld van alles wat er onder het aardoppervlak leeft en geleefd heeft. De tentoonstelling neemt je mee, steeds dieper en dieper de bodem in. Uiteindelijk beland je zelfs in het middelpunt van de aarde. Onderweg zijn de meest curieuze dingen te ontdekken: een compleet wortelstelsel van een 135 jaar oude boom, stenen die hun verhaal van herkomst vertellen als je er je hand op legt en is een waterlaboratorium. Ook liggen er botten van dieren die al duizenden jaren zijn uitgestorven! Speciaal voor kinderen zijn er leuke opdrachtenboekjes (leeftijd 6t/m 9 en 9 t/m 12 jaar) te koop in het Bezoekerscentrum.

Jachthuis Sint Hubertus
Het idyllisch gelegen Jachthuis Sint Hubertus is zeker de moeite van het bezoeken waard. Dit jachthuis, ontworpen door dr. H.P. Berlage, is het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller. Dit prachtige buitenverblijf/museum is uitsluitend te bezoeken onder leiding van een gids. Er worden vrijwel dagelijks rondleidingen gegeven. In de wintermaanden worden speciale rondleidingen georganiseerd rondom een thema. Kaartverkoop (op de dag van bezoek) bij de ingangen van het Park, Het Bezoekerscentrum en de Theekoepel. Theekoepel is op maandag gesloten. Kosten €4,00 per volwassene en € 2,00 per kind, exclusief entree Park.

In de basisschoolvakanties worden er iedere dinsdag speciale kinderrondleidingen georganiseerd. Tijdens deze rondleiding leer je van alles over het mysterieuze Jachthuis Sint Hubertus met zijn bijzondere vorm (hertengewei). En natuurlijk over de vroegere bewoners, het gefortuneerde echtpaar Kröller-Müller. Geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar onder begeleiding van een volwassene. Kaartverkoop (op de dag van bezoek) bij de ingangen van het Park, Het Bezoekerscentrum en de Theekoepel. Theekoepel is op maandag gesloten. Kosten €2,00 per kind en €4,00 per volwassene, exclusief entree Park.)

Kröller-Müller
Vlakbij het Bezoekerscentrum ligt het wereldberoemde Kröller-Müller Museum. Topwerken van Van Gogh, Mondriaan, Picasso, Seurat en vele anderen zijn hier te bezichtigen. De indrukwekkende beeldentuin, gelegen rondom het complex, is één der grootste van de wereld. Ook hier zijn speciale kinderspeurtochten te verkrijgen.
Ligging
Midden op de Veluwe, tussen Apeldoorn, Arnhem en Ede
Openingstijden

januari t/m maart 09.00 - 18.00 uur
april 08.00 - 20.00 uur 
mei 08.00 - 21.00 uur 
juni en juli 08.00 - 22.00 uur
augustus 08.00 - 21.00 uur
september 09.00 - 20.00 uur
oktober 09.00 - 19.00 uur
november t/m december 09.00 - 18.00 uur

Het Park is toegankelijk tot 1 uur voor sluitingstijd. 

Het Bezoekerscentrum, het Museonder en de Parkwinkel zijn dagelijks geopend 

januari t/m maart: 09.30 - 17.00 uur
april t/m oktober: 09.30 - 18.00 uur
november en december: 09.30 - 17.00 uur
Prijs
Kinderen tot 6 jaar: gratis
Kinderen 6 t/m 12 jaar: € 4,65
Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar: € 9,30
Auto/motor in het Park (incl. parkeren): € 6,60
Paard: € 3,30
Aanspanning (ongeacht aantal paarden, maar excl. inzittenden): € 6,60
Touringcar (incl. chauffeur): € 30,10
Parkeren buiten de ingangen: € 3,30
Meenemen eigen fiets: gratis
Studenten (MBO, HBO, WO) - geen korting: € 9,30
Vind ook andere activiteiten
Musea in Gelderland
Musea in Hoenderloo