Het Nationale Park De Hoge Veluwe, Uitjes in het Groen!

Beschrijving
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is één van de oudste en grootste nationale parken in Nederland. Je vindt er maar liefst 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Samen met het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke combinatie van natuur, kunst en architectuur.
Kindernachtsafari

Voor kinderen van 8 t/m 11 jaar. De kinderen gaan op ontdekkingstocht samen met boswachter Henk Ruseler, die hen alles over het bos en zijn bewoners leert. Samen ervaren ze hoe het Park er in het donker uitziet. Ook is er tijd om verhalen te delen bij het kampvuur. Er wordt geslapen in tenten of in de buitenlucht op een speciaal ingericht kamp in het Park. Ouders of verzorgers kunnen niet met deze kindersafari mee, maar kunnen eventueel wel in het Park overnachten op de natuurcamping, nabij ingang Hoenderloo.


Safari’s, wandelen, fietsen en nog veel meer…
De Hoge Veluwe is een park waar je nog volop ruimte en rust kunt vinden. Je kan hier uren ongestoord wandelen of fietsen. Het Park is wereldberoemd vanwege de Witte Fietsen. Deze zijn gratis door de bezoekers te gebruiken (zolang de voorraad strekt). Er zijn ook kinderfietsen. Daarnaast zijn er ook rolstoelfietsen, tandems en elektrische fietsen die vooraf gereserveerd dienen te worden. In het Bezoekerscentrum kun je wandelroutes en fietstochten kopen. Ook kun je een GPS huren waarmee je een tocht kunt maken. Verder worden er natuurfilms vertoond en is er een permanente tentoonstelling. Hier vind je ook het natuurmuseum Museonder, een gratis verrassend museum dat het verborgen leven onder het aardoppervlak laat zien.

Naast rust en ruimte is er ook veel te doen in het Park. Voor zowel jong als oud worden regelmatig vele sportieve, culturele en educatieve activiteiten georganiseerd. Wilde je altijd al eens op pad met de natuurgids? Of op safari met de boswachter? Bij De Hoge Veluwe kan het! Kijk voor een actueel overzicht op www.hogeveluwe.nl onder 'agenda'.

Wild spotten!!
Er zijn in het Park veel bedreigde planten- en diersoorten te ontdekken. Heb je ooit wel eens oog in oog gestaan met een edelhert, wild zwijn, moeflon of ree? Op De Hoge Veluwe kan het! Op een aantal plaatsen zijn wildobservatieposten ingericht waar vaak aan het eind van de dag edelherten, moeflons reeën en wilde zwijnen te zien zijn.

Dus heb je zin in een spannend avontuur? Kom naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe! Daar is van alles te beleven voor een leuke en spannende dag.
Ligging
Midden op de Veluwe, tussen Apeldoorn, Arnhem en Ede
Openingstijden

januari t/m maart 09.00 - 18.00 uur
april 08.00 - 20.00 uur 
mei 08.00 - 21.00 uur 
juni en juli 08.00 - 22.00 uur
augustus 08.00 - 21.00 uur
september 09.00 - 20.00 uur
oktober 09.00 - 19.00 uur
november t/m december 09.00 - 18.00 uur

Het Park is toegankelijk tot 1 uur voor sluitingstijd. 

Het Bezoekerscentrum, het Museonder en de Parkwinkel zijn dagelijks geopend 

januari t/m maart: 09.30 - 17.00 uur
april t/m oktober: 09.30 - 18.00 uur
november en december: 09.30 - 17.00 uur
Prijs
Kinderen tot 6 jaar: gratis
Kinderen 6 t/m 12 jaar: € 4,75
Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar: € 9,50
Auto/motor in het Park (incl. parkeren): € 6,75
Paard: € 3,40
Aanspanning (ongeacht aantal paarden, maar excl. inzittenden): € 6,75
Touringcar (incl. chauffeur): € 30,80
Parkeren buiten de ingangen: € 3,40
Meenemen eigen fiets: gratis
Studenten (MBO, HBO, WO) - geen korting: € 9,50

Mindervaliden
Mindervaliden betalen het reguliere entreetarief. Op vertoon van hun invalidenkaart bieden we gratis toegang voor één begeleider + één auto. Begeleider en auto kunt u niet online aangeven. U kunt zich ter plaatse aanmelden bij de portier.