Het Nationale Park De Hoge Veluwe, vier je kinderfeestje op De Hoge Veluwe!

Beschrijving
Ben je binnenkort jarig? Vier dan samen met je vriendjes en vriendinnetjes een avontuurlijke verjaardag op De Hoge Veluwe! Hieronder vind je allerlei ideeën voor een leuke dag. Reserveren is niet nodig.
Het Bezoekerscentrum/Museonder
Als je in het Park bent, is het handig om eerst naar het Bezoekerscentrum te gaan. Achter de informatiebalie zit altijd iemand die je kan helpen om je verjaardag tot een succes te maken. Deze medewerker wijst je de weg en weet de plekjes waar je naar wild kunt gaan kijken. In het Bezoekerscentrum kun je ook meer te weten komen over natuur, landschap, wild, cultuur en de historie van De Hoge Veluwe. Of ga naar het Museonder, het museum onder de grond wat een verrassend beeld geeft van alles wat er onder het aardoppervlak leeft en geleefd heeft. De tentoonstelling neemt je mee, steeds dieper en dieper de bodem in. Uiteindelijk beland je zelfs in het middelpunt van de aarde. Onderweg zijn de meest curieuze dingen te ontdekken: een compleet wortelstelsel van een 135 jaar oude boom, stenen die hun verhaal van herkomst vertellen als je er je hand op legt en is een waterlaboratorium. Ook liggen er de botten van dieren die al duizenden jaren zijn uitgestorven!

Een spannende film kijken ...
Vind je het leuk om film te kijken? Dat kan in de filmzaal in het Bezoekerscentrum. De film heet 'Pech' en gaat over een paar kinderen die een spannend avontuur beleven op De Hoge Veluwe. De film wordt gedraaid op aanvraag (informatiebalie in het Bezoekerscentrum). Soms is de film niet te zien in verband met tentoonstellingen in de filmzaal.

Doe de Moeffie Ontdekkingstocht
Na de film ga je lekker naar buiten. Met de Moeffie Ontdekkingstocht trek je het bos in, speurend op de plattegrond en puzzelend over de opgaven. Je komt op prachtige plekken en je leert op een bepaalde manier om je heen te kijken. Ook leer je waar je op moet letten als je een echte speurder wilt worden. De Moeffie Ontdekkingstocht is voor € 1,95 te koop bij de informatiebalie in het Bezoekerscentrum. Duur: 2 uur.

Een overheerlijke pannenkoek
En dan? Hoogste tijd voor een pannenkoek! Parkrestaurant De Hoge Veluwe is een zelfbedieningsrestaurant waar lekker eten en drinken te verkrijgen is. Je vindt het Parkrestaurant tegenover het Bezoekerscentrum. Kijk voor de actuele openingstijden op de website van De Hoge Veluwe.

Heb je nog tijd over?
Ga op verkenningstocht op een van de gratis Witte Fietsen. Of wat dacht je ervan om naar een wildobservatieplaats te gaan? Als het al wat donkerder wordt, is het daar écht spannend. Vanuit deze wildobservatieplaats kun je vaak de in het wild levende edelherten, wilde zwijnen, moeflons of reeën zien.
Ligging
Midden op de Veluwe, tussen Apeldoorn, Arnhem en Ede
Openingstijden

januari t/m maart 09.00 - 18.00 uur
april 08.00 - 20.00 uur 
mei 08.00 - 21.00 uur 
juni en juli 08.00 - 22.00 uur
augustus 08.00 - 21.00 uur
september 09.00 - 20.00 uur
oktober 09.00 - 19.00 uur
november t/m december 09.00 - 18.00 uur

Het Park is toegankelijk tot 1 uur voor sluitingstijd. 

Het Bezoekerscentrum, het Museonder en de Parkwinkel zijn dagelijks geopend 

januari t/m maart: 09.30 - 17.00 uur
april t/m oktober: 09.30 - 18.00 uur
november en december: 09.30 - 17.00 uur
Prijs
Kinderen tot 6 jaar: gratis
Kinderen 6 t/m 12 jaar: € 4,65
Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar: € 9,30
Auto/motor in het Park (incl. parkeren): € 6,60
Paard: € 3,30
Aanspanning (ongeacht aantal paarden, maar excl. inzittenden): € 6,60
Touringcar (incl. chauffeur): € 30,10
Parkeren buiten de ingangen: € 3,30
Meenemen eigen fiets: gratis
Studenten (MBO, HBO, WO) - geen korting: € 9,30