Kom naar het Oude Ambachten & Speelgoed Museum, leuk voor jong en oud!

  • Oude Ambachten & Speelgoed Museum
  • 1 - 50 personen
  • Binnen en Buiten
  • Beschrijving

Op ontdekkingsreis door het verleden
Voor kinderen is het museum een ware ontdekkingsreis door het verleden! Weet jij hoe het vroeger ging op school? Of hoe jouw opa en oma de was deden? Je beleeft zelf hoe de mensen vroeger leefden, dachten en werkten.

Met één van de twee speurtochten maak je een reis langs 160 verschillende oude ambachten en beroepen. Deze kun je allemaal bekijken in winkeltjes en werkplaatsen. Al deze bijzondere plekken vertellen iets over de geschiedenis van Nederland in de periode 1900-1980. En in het museum staat niets achter glas, zo stap je letterlijk even terug in de tijd!  Dagelijks worden live ambachten gedemonstreerd door de museum vrijwilligers

In het Speelgoedmuseum kun je gelijk ook al het antieke speelgoed van vroeger bekijken. Voor kinderen van alle leeftijden is er vanalles te beleven.

Oud Hollandse spelletjes
En ook buiten valt genoeg te beleven bij het Oud Hollands Spellenplein. Ooit gehoord van  steltlopen, zaklopen, hoefijzerwerpen of spijkerbroek hangen? Je leert wat het is en het kan hier allemaal! Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum laat je zien hoe het vroeger ging, voordat er elektriciteit, tv’s en internet was. Reis je mee?

Tevens is dit een leuke locatie voor een familie dag. Voor groepen hebben wij speciale arrangementen. 

Schooluitje:
Met de hele klas terug in de tijd. Niet letterlijk natuurlijk, maar zo lijkt het wel. Samen op de foto bij de groenteboer uit 1956 en luisteren naar het geluid van de houtzagerij. In ons museum kom je het allemaal tegen. Niet alleen leuk, maar ook ontzettend leerzaam voor de hele klas!

  • Speelruimte en spellenplein
  • Uitgebreid museumcafé
  • Gratis parkeren
  • Plezier voor de hele familie
Ligging uitje

Terschuur

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!