Word onderzoeker in het nieuwe Universiteitsmuseum Utrecht!

  • UMU
  • 1 - 250 personen
  • Binnen en Buiten
  • Beschrijving

Het nieuwe UMU is open! Een familiemuseum vol onderzoek en wetenschap waar jullie zelf aan de slag kunnen. Hier is veel te zien en te doen en word je zelf een echte onderzoeker. 

In het nieuwe Universiteitsmuseum Utrecht krijg je een kijkje onder de motorkap van wetenschap. Hoe doen wetenschappers onderzoek en wat komt erbij kijken? 

Kom jij grondig speuren, jezelf vergelijken met dieren of dokter jij het allemaal uit? Ben jij er klaar voor om je onder te dompelen in de wereld van de wetenschap? Kom langs en ga aan de slag als een echte onderzoeker!

Buiten kun je dwalen door de Oude Hortus , de voormalige Botanische tuin van de Universiteit Utrecht. Hier kom je verrassende bomen en planten tegen zoals de 260 jaar oude Ginkgo biloba, de pindakaasboom en de doodsbeenderenboom. Voor een lekker drankje of hapje kun je terecht in het nieuwe museumcafé. 

Onderzoeksworkshops
In het UMU kun je meedoen met verschillende onderzoeksworkshops. Ook voor het primair en voortgezet onderwijs zijn er diverse programma’s. Al deze programma’s worden begeleid door studenten van de Universiteit Utrecht, de Kennismakers. 

Zien we je snel in het museum voor nieuwsgierige mensen?
Neem een kijkje op www.umu.nl en plan je bezoek.

Ligging uitje

Het UMU ligt in het centrum van Utrecht en is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie over de bereikbaarheid op de website van het UMU.

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!