Veiligheidsmuseum PIT, beleef de wereld van politie, brandweer en ambulance!

Beschrijving
Het Veiligheidsmuseum PIT is ontstaan uit een fusie van het voormalig Nederlands Politiemuseum en het Nationaal Brandweermuseum. Hier beleef je de wereld van de politie, brandweer en ambulance via een interactieve experience! Geniet met het hele gezin van een leuk en leerzaam uitje.
In het Veiligheidsmuseum PIT kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Er is een bijzondere historische collectie te bezichtigen (o.a. de politieporsche), maar er is ook veel te doen! Speel spannende crime-scene games, neem een kijkje in een politiecel of wapenkluis, volg de verkeersregels op de skelter, los een misdaad op of blus een brand! Na een bezoek aan PIT weet je hoe je kan bijdragen aan een veilige samenleving.

PIT is fascinerend voor bezoekers van alle leeftijden. Iedere bezoeker van jong tot oud, ontdekt de wereld van veiligheid op zijn eigen manier.

Groepen & Kinderfeestjes

Gezinnen, schoolklassen en bedrijven: iedereen is welkom om bij PIT in de wereld van veiligheid te stappen. Voor scholen en groepen zijn er speciale arrangementen en een verjaardagfeestje vieren bij PIT kan ook. Vraag naar de mogelijkheden.

Ligging
Bezoekadres:
Schipperplein 4
1315 SB Almere
Openingstijden

Dinsdag t/m Zondag van 11.00 uur - 17.00 uur.

*Op Tweede Paasdag, Tweede Pinksterdag en in de schoolvakanties Midden/Noord (m.u.v. de zomervakantie) is PIT ook open op maandag. 

Gesloten: Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Eerste Paasdag en Eerste Kerstdag. Voor groepen gelden ruimere openingstijden.  

Prijs
Volwassenen (vanaf 13 jaar) € 9,50
Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 6,50
Kinderen t/m 3 jaar Gratis

Museumkaart Gratis