Villa Zebra, het leukste kunstuitje voor het gehele gezin!

Beschrijving

Villa Zebra is een kindermuseum voor hedendaagse beeldende kunst. In de tentoonstellingen doen kinderen met hun ouders aan de hand van uitdagende vragen en opdrachten verrassende ontdekkingen. Daarna kunnen kinderen zelf als kunstenaar aan de slag in een gratis workshop. Villa Zebra is geopend op woensdag, vrijdag en in het weekend van 12:00 tot 17:00 uur. In de schoolvakanties (regio midden) is Villa Zebra ook open op dinsdag en donderdag. 

Peuters en kleuters

In Villa Zebra ga je met je peuter en kleuter (3 t/m 6 jaar) op ontdekking in ZELF! Ontdek samen met je kind vijf speel- en kunstinstallaties: verken HET EILAND van Peter de Boer, pak het podium in CIRCUS GIBRA van Studio Maky en leer alles over tangram in TANGRAMKAT van Maranke Rinck & Martijn van der Linden. De interactieve kunstinstallaties stimuleren de verbeeldingskracht, taalontwikkeling, motoriek en creativiteit van jonge kinderen.

 

Kinderen vanaf 7 jaar

Oudere kinderen (7 t/m 12 jaar) gaan op onderzoek in een tentoonstelling die ieder jaar vernieuwd. Tot en met 19 november 2017 is de mysterieuze en spannende tentoonstelling Diep in het bos te zien. Na een bezoek aan de tentoonstelling is er een workshop waarin ze hun ervaring tot uiting brengen in een eigen kunstwerk.

Ligging

Villa Zebra ligt op de Kop van Zuid tussen de Hef en de Erasmusbrug en heeft zodoende een imposant uitzicht over de Maas en de skyline van Rotterdam. In het Zebracafé staat een spelletjestafel en kinderen kunnen er een boek lezen. Er is een museumwinkel waar je terecht kan voor cadeautjes, prentenboeken, kaarten, creatieve materialen en leuke spelletjes. In de nabije omgeving ontdek je de Wilhelminapier met hoge gebouwen en als je geluk hebt, zie je ook nog enkele cruiseschepen voorbij komen.

Openingstijden

Villa Zebra is open op woensdag, vrijdag en in het weekend van 12:00 tot 17:00 uur. In de schoolvakanties (regio midden) is Villa Zebra ook open op dinsdag en donderdag.
Gesloten op alle maandagen, Nieuwjaarsdag, Koningsdag, op 1e en 2e Kerstdag en Oudejaarsdag. Op afspraak is Villa Zebra geopend buiten de normale openingstijden. Kijk op de website voor de actuele openingstijden.

Prijs

Toegangsprijs kinderen en volwassenen € 7,-