Alpacafarm Vorstenbosch, kinderfeestje tussen de alpaca's

Beschrijving

Ben je op zoek naar een originele locatie voor een kinderfeestje? Wij verzorgen kinderfeestjes op onze alpacafarm!

Het plannen van een kinderfeestje is mogelijk op maandag t/m zondag. Tijdens het kinderfeestje worden jullie feestelijk ontvangen met ranja en verschillende zoetigheden. De jarige job wordt meteen in het zonnetje gezet met een alpaca cadeautje. Voor het kinderfeestje kan een keuze gemaakt worden uit één van onderstaande activiteiten. We sluiten het kinderfeestje af met ranja en een zakje chips. Daarnaast is het eerste drankje voor de ouders/ begeleiders inbegrepen.

Alpaca chilli speurtocht

Tijdens de alpaca Chilli speurtocht krijgen alle kinderen een speurboekje. Met behulp van het speurboekje vinden de kinderen de code van de eerste kist. Wanneer ze deze goed beantwoorden krijgen ze de code van de volgende kist. Uiteindelijk dienen ze 9 codes te kraken. In de kisten zitten vragen, raadsels en opdrachten gerelateerd aan de alpaca. Als ze na de laatste kist met het goede antwoord naar de bar komen krijgen de kinderen een certificaat. In het boekje vind je daarnaast allerlei andere kleine puzzels en raadsels die je op de farm of thuis kunt oplossen. Aan het einde krijgen alle kinderen een bekertje voer, zodat ze de alpaca’s vanaf achter het hek kunnen voeren. De tijdsbesteding van het kinderfeestje is circa 1,5 uur, maar het is afhankelijk van hoe lang de kinderen met de speurtocht bezig zijn. De kosten zijn 10,00 euro per kind. Er geldt geen minimum aantal kinderen. Deze optie is alleen mogelijk op zaterdag of zondag. Voor de speurtocht moeten de kinderen goed kunnen lezen.


Alpaca meet & greet
Tijdens de meet & greet gaan de kinderen één van de weides in of bij slecht weer de stal. Daar leren ze meer over de alpaca, mogen al hun vragen stellen en niet het minst belangrijk de alpaca’s uit hun hand laten eten en ze aaien. Ondertussen kunnen er volop foto’s gemaakt worden tussen de alpaca’s. Vervolgens wordt er een quiz uitgedeeld, waarbij de kennis van de kinderen over de alpaca op de proef wordt gesteld. De weetjes borden in het gangpad tussen de alpaca’s helpen ze verder op weg. Een unieke ervaring, waarbij de kinderen lekker buiten bezig zijn.De tijdsbesteding van het kinderfeestje is circa 1,5 uur.  De kosten zijn 15,00 per kind met een minimum van 8 personen.

Schilderen tussen de alpaca’s
Tijdens de schilder workshop gaan de kinderen in de weide of de stal bij de alpaca’s. Onder begeleiding van een schilderdocent gaan ze een alpaca schilderen op aquarelpapier. Ieder kind neemt dus zijn eigen kunstwerk mee naar huis. Een activiteit waarbij de kinderen lekker creatief bezig zijn tussen de dieren. De tijdsbesteding van het kinderfeestje is circa 1,5 uur.  De kosten zijn 21,50 per kind met een minimum van 8 personen.

Hapje eten?
Op zaterdag en zondag is het mogelijk om tijdens openingstijden het kinderfeestje uit te breiden met een hapje eten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een kinder high tea. Het is ook mogelijk om iets van de kaart te bestellen, zoals; een worstenbroodje, portie poffertjes, tosti of een boterhammetje met kroket.


Het is leuk om de meet & greet te combineren met een lunch of high tea in de Alpacabar. 

Ligging
Vorstenbosch ligt in de gemeente Bernheze, dicht bij Uden en Veghel. Vorstenbosch ligt ongeveer een half uur rijden vanaf Den Bosch.
Openingstijden
Zaterdag 9.30 - 17.00
Zondag 9.30 - 17.00
Prijs
7,50
Alle mogelijkheden
- Vanaf 4 jaar oud
- Van 2 tot 30 personen
- Geschikt voor gehandicapten
- Zowel binnen als buiten
Ligging
Vorstenbosch,
Overnachten in de buurt