Bakkerijmuseum De oude bakkerij, kom proeven van vroeger!

Beschrijving
"De oude bakkerij" is reeds jaren een begrip, en sinds enkele jaren durven wij onszelf "Het lekkerste museum van Nederland" te noemen. Immers, in welk museum loopt het water je reeds in de mond bij binnenkomst en ga je met een voldaan gevoel enkele uren later weer naar buiten? Juist, in Medemblik kan dat.
Wij zijn in november verkozen tot leukste museum voor kinderen en daar zijn we uiteraard trots op!

Dankzij de diverse demonstraties die continu plaats hebben, de speciale activiteiten voor kinderen en de speciale workshops die regelmatig plaats vinden, is "De oude bakkerij" een levend museum. De tentoonstelling van alle machines, hulpmiddelen en attributen die de bakker rond de helft van de vorige eeuw gebruikte, levert bij veel mensen een 'Oh, ja' van herkenning op. Maar er zijn ook veel zaken die juist de bakkers herkennen, omdat zij er nog mee gewerkt hebben.

Van de jongere generatie zal vooral een 'oh, ja?' klinken, als ze langs de gebakskisten lopen, de arbeidsintensieve suikerkunstwerken bekijken of de bakker aan het werk zien. Naast de vaste thema tentoonstellingen over suiker, marsepein en chocolade, vinden er ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen plaats. "De oude bakkerij" is bovendien niet alleen een museum om te kijken, ook worden er regelmatig (kinder-) activiteiten georganiseerd.

Elke zondag en gedurende de gangbare schoolvakanties vinden er speciale activiteiten voor kinderen plaats. Op zondag mogen kinderen die het museum bezoeken bijvoorbeeld een koek versieren. En uiteraard op eten!

Tijdens het bezoek wilt u wellicht even uitrusten van alle indrukken. Dat kan in de gezellige serre waar koffie geschonken wordt. Met een vers gebakken gevulde koek erbij wordt dit wel erg aantrekkelijk!
Ligging
Het bakkerijmuseum "De oude bakkerij" bevindt zich in Medemblik.
Openingstijden
Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 12:00u tot 17:00u. Tijdens de schoolvakanties is het museum ook op maandag geopend en elke dag vanaf 11 uur.

Groepen kunnen het museum, op afspraak, ook buiten de openingstijden bezoeken.
Prijs
Volwassenen € 6,-00
kinderen € 4,-
kinderen 0 -1 jr gratis
museumkaart gratis
groepen (>20) € 5,-
Kinderfeestje € 6,- (incl. entree)
schoolreisje € 3,50
cultuurkaart € 5,-
Countdownkaart € 5,-
Koffie en verse gevulde koek bij groep € 2,50 Chocoladeworkshop (incl. entree) € 15,00

Trefwoorden:
kindermuseum, museum voor kinderen, kinder workshop museum, museum Noord Holland, leuk voor kinderen, kinderuitstapje Noord Holland, kleinkind uitstapje, kidsuitje, uitje voor kinderen, uitstapje kinderen, dagje uit kind, dagje weg met kinderen, erop uit met kinderen, op stap met kinderen, kindervermaak, vakantie activiteiten, vakantie uitje, vakantie uitstapje, familie uitje, familie uitstapje, leuk uitstapje familie, uitje voor het gezin, schoolreisje, schoolreizen, schoolexcursie, educatief schooluitje, verenigingsuitje, clubuitje, dagexcursie scholen, BSO activiteiten, voortgezet onderwijs uitjes, basisschool uitjes, cultureel uitstapje kinderen, creatief kinderpartijtje Noord Holland, idee kinderverjaardag, tip kinderfeestje, verjaardagsfeestje, verjaardagspartijtje, creatief kinderfeest, verjaardag kind, dagje creatief kinderen, creatief kinderuitje, kinderworkshop, creatieve workshop voor kinderen, creativiteiten kinderen, creatief gezinsuitje, gezinsuitstapje