Het Toverbos- Een tentoonstelling over bosdieren voor de allerkleinsten

Het Toverbos- Een tentoonstelling over bosdieren voor de allerkleinsten

Kleuters en peuters krijgen toverkracht in de tentoonstelling Het Toverbos, die vanaf zaterdag 7 december 2013 te zien is in Natuurmuseum Nijmegen. In een bos met echte bomen gaan kinderen op avontuur. De kinderen krijgen een toverstafje mee. Door aanraking met het magische stokje gaan allerlei dieren in het bos ineens praten! Het roodborstje vertelt waarom hij zo mooi fluit en de vos verklapt zijn slimme trucs. De tentoonstelling Het Toverbos is te zien tot en met 1 juni 2014.
 

Het bezoek aan het bos begint met het bekijken van een filmpje over Fee Hupsakee. De dieren in het bos willen praten net als kinderen. Ze vragen de fee om hulp. Zij kan de dieren betoveren zodat ze gaan spreken, maar ze heeft daarbij wel de hulp van kinderen nodig. In het filmpje gaat Fee Hupsakee vrolijk aan de slag. Ze zingt een toverliedje en maakt toversoep. Hiermee geeft ze de stafjes van de kinderen toverkracht. Met het toverstokje in de hand gaan de kinderen op pad. Onderweg ontmoeten ze de bewoners van het bos: de das, de bosuil, het konijn, de eekhoom en vele andere dieren. Wat willen de dieren vertellen aan de kinderen? Waarom lacht de specht zo? Wat doet het roodborstje in de theepot? En waarom heeft de pad van die gekke wratjes? Spreek de toverspreuk uit en luister maar eens goed! Geheimzinnige kastjes en leuke spelletjes: in het bos is van alles te beleven.
 

Het Toverbos is een tentoonstelling voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Kinderen beleven het bos en leren op een eenvoudige en aantrekkelijke manier iets over zijn bewoners. Ouders en grootouders zijn natuurlijk ook van harte welkom! Begeleiders krijgen een boswijzer mee.