Buitencentrum Staatsbosbeheer, schoenen en sokken uit, en lopen maar!

Beschrijving

Blootvoets over wiebelende boomstammen, een bed van dennenappels en dwars door de modder. Durf jij het blotevoetenpad in het Drents-Friese Wold aan? Schoenen en sokken uit, en lopen maar! Voel met je blote voeten het zand tussen je tenen, het koele water, zacht prikkende dennennaalden en takjes. Een prikkelende wandeling voor je blote voeten, die meestal toch verstopt zitten in een paar schoenen.

Voor € 2,50 per persoon ontvang je een sleutel die je toegang geeft tot het blotevoetenpad. Ervaar de natuur optimaal tijdens de tocht van 1,5 kilometer waar de natuur via je tenen naar binnen kruipt!

Het blotevoetenpad bestaat al enkele jaren en is erg populair met jaarlijks ongeveer 6.000 bezoekers die deze unieke beleving ervaren. Aan het eind van de route is een wasplaats voor je voeten. Bij het buitencentrum zijn Blotevoetenhanddoekjes te koop, leuk als herinnering!


Buitencentrum Drents-Friese Wold bij Appelscha is hét startpunt voor een dagje uit. Zowel binnen als buiten is er veel te beleven. De winkel met streek producten, cadeaus, routekaarten en boeken zal je verrassen. De inpandige horeca beschikt over een verrassende menukaart vol heerlijke gerechten en snacks. Staatsbosbeheer organiseert tal van excursies en kinderactiviteiten. 

Ligging
Buitencentrum Drents-Friese Wold Appelscha
Openingstijden
• Apr t/m 4 nov: ma t/m zo van 10-17 uur. 

• 5 nov t/m mrt: wo, za en zo 10-16 uur.
• Alle schoolvakanties dagelijks geopend.
• Gesloten op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag.

Prijs
Prijs:€ 2,50
Kind t/m 12 jaar:€ 2,50

Schooltarief: € 50 (maximaal 25 deelnemers, elke extra deelnemer € 2,50
Alle mogelijkheden
- Vanaf 4 jaar oud
- Van 2 tot 100 personen
- Alleen buiten
Ligging
kaart
Appelscha,