De Museumfabriek, aan de slag in de Makerspace

Beschrijving

Ontdekken en meedoen in De Museumfabriek!

 

De Museumfabriek is een echt familiemuseum waar de toekomst wordt ontdekt. Door te leren, spelen, werken, denken, experimenteren en te dromen. In het museum is de verbeelding aan de macht. De tentoonstellingen  inspireren jong en oud om te leren en zelf dingen te bedenken, uit te proberen en in elkaar te zetten. Dat kan in de Makerspace.

 

De historische collecties van TwentseWelle zijn altijd de grote inspiratiebron. Zij vertellen verhalen, brengen de geschiedenis van Twente tot leven, leggen verbanden met het heden en bieden houvast bij het ‘maken van de toekomst’. 

 

De Museumfabriekis dus niet een natuurhistorisch museum, of een kunstmuseum, een oudheidkamer of een techniekmuseum. De Museumfabriek is het allemaal en allemaal tegelijkertijd. De Museumfabriek is de academie van verbeelding. 

 

In het museum bruist het van de activiteiten voor jong en oud. Er is steeds een uitgebreid programma met meet-ups voor zowel volwassenen als kinderen met lezingen, workshops en bijvoorbeeld kijkavonden in onze sterrenwacht Coenraad ter Kuile.

 

Kom snel kijken, meedoen en beleven in Enschede!


Kijk in de agenda op onze site voor alle activiteiten in de Makerspace. 

Ben je binnenkort de jarige Job of Jet? Wil je iets creatiefs en avontuurlijks doen met je vriendjes en vriendinnetjes? Vier dan je feestje in het museum!

Wij hebben hiervoor een speciaal arrangement samengesteld. Het arrangement bestaat uit een programma dat ca. twee uur duurt en dat bestaat uit:

- Ontvangst met taart en drankje in museumcafé Meneer Rozendaal

- Cadeautje voor de jarige

- Rondleiding Museumfabriek

- Workshop in de Makerspace


Informatie

Het arrangement is geschikt voor een groep tussen 8 en 10 kinderen tussen 8 en 12 jaar.

Prijs voor het arrangement is: € 150,00 (inclusief BTW) 

Je kunt op woensdag en zaterdag bij De Museumfabriek terecht voor een kinderfeestje  van 14.00 – 16.00 uur. 

Ligging

Met de auto
Toets in je navigatiesysteem de straat Roomweg in, Het Rozendaal is nog niet bekend in de meeste navigatiesystemen! Aan de Roomweg vind je ruime parkeergelegenheid. Voor invaliden zijn 2 parkeerplaatsen beschikbaar aan de Stroinksbleekweg.


Met het openbaar vervoer

Op station Enschede kun je stadsbus nr. 2 (richting Deppenbroek), nr. 60 (richting Oldenzaal), nr. 61 (richting overdinkel) of nr. 62 (richting Denekamp) nemen en vervolgens uitstappen bij de halte 'Roombeek'. Vanaf daar is het slechts 2 minuten lopen naar de ingang van het museum.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag, van 11.00 tot 17.00 uur.

Maandag: tijdens voorjaars-, herfst-, en kerstvakantie regio Noord, tweede paasdag en tweede pinksterdag geopend, van 11.00 tot 17.00 uur

Gesloten: eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.

Prijs

Volwassenen: € 8,50

Kinderen t/m 4 jaar: gratis

Kinderen vanaf 5 jaar t/m 17 jaar: € 7,50 (per 1/1/19 € 5,00)

Familiejaarkaart (max. 2 volwassenen en 3 kinderen, ook geldig in Rijksmuseum Twenthe): € 20,00

Studenten UT, Saxion, AKI/ArtEZ en ROC: gratis

CJP: € 6,00

Museumkaart: gratis

BankGiroLoterij-VIPkaart: gratis

Alle mogelijkheden
- Vanaf 4 jaar oud
- Van 1 tot 500 personen
- Geschikt voor gehandicapten
- Alleen binnen
Ligging
kaart
Enschede, Overijssel