DierenPark Amersfoort, ontdek dé dierentuin voor kinderen

Beschrijving
Actueel

In DierenPark Amersfoort hoef je helemaal niet netjes op de paden te lopen. Klauter boven, onder en tussen de dieren met de avontuurlijke klimroute. Van klein tot groot, van dik tot dun: ontdek alle dieren van dichtbij en ga mee op pad in dé dierentuin voor kinderen.

Klauter tussen de dieren

Wiebel boven de beer, duik op als een prairiehondje en … vlieg als een ooievaar! Met de Klim Alles-route kun jij de dieren van alle kanten bekijken en beleef jij het park op een wel héél bijzonder manier. Dankzij het glas duiken de dieren vlak voor jouw neus op.

Hoera, een klein olifantje!

Leuk nieuws: begin maart 2020 verwacht DierenPark Amersfoort een klein olifantje. Kom snel kijken bij de olifantenfamilie. Bewonder de grijze reuzen en wie weet zie jij het pasgeboren olifantje spelen. Lief!

Tip: kom langs in de schoolvakantie

Elke schoolvakantie zijn er extra activiteiten te beleven, speciaal voor kinderen. Zo kun je in de voorjaarsvakantie een echte poepdeskundige worden en meehelpen in het Grote Poep-laboratorium. Elke vakantie beleef jij weer een ander avontuur, dus blijf op de hoogte!

Kinderfeestjes
Ben jij (bijna) jarig? Zet je feestmuts op en beleef het leukste feestje tussen de dieren met al je vriendjes. Dit wordt een verjaardag waar je nog lang aan terugdenkt!

Ligging
Ons park is erg goed te bereiken met het openbaar vervoer. Kom je met de auto? Ons park beschikt over een eigen parkeerterrein.
Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort
Openingstijden
1 januari t/m 28 maart 10:00 tot 17:00 uur
29 maart t/m 25 oktober 09:00 tot 18:00 uur
26 oktober t/m 31 december 10:00 tot 17:00 uur
Prijs
Kind van 0 t/m 2 jaar Gratis
Kind van 3 t/m 12 jaar € 20,00
Ouder kind of volwassene € 24,00
Zomeravonden tussen de dieren in DierenPark Amersfoort
Zomeravonden tussen de dieren in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort organiseert deze zomer speciale avondopenstellingen voor bezoekers. “Van 18 juli tot en met 30 augustus is ons park extra lang open en kun je tot 20.00 uur ’s avonds genieten van de dieren”, vertelt woordvoerder Marije Allemekinders. “De zomeravonden vinden elke woensdag, zaterdag en zondag plaats.”

 

Komende zaterdag kunnen bezoekers de eerste avondopenstelling meemaken. “Voor het echte zomergevoel kun je halverwege je ronde dierenpark neerstrijken op een tropisch strand aan de Bosbeek. Tussen het dieren spotten door kun je hier verkoeling zoeken en de kleine dierfanaten kunnen spelen in het water”, aldus Marije. “De route door het dierenpark voert langs Aziatische olifanten, Japanse makaken, Afrikaanse leeuwen en nog veel meer dieren. Zo ben je in ons dierenpark toch een beetje op reis deze zomervakantie.”

 

De zomeravonden zijn met korting te bezoeken. “Voor een zomers tarief van 16,50 euro kun je tussen 15.00 en 20.00 uur klauteren tussen de dieren”, laat Marije weten. “Natuurlijk kun je deze avonden ook een hapje eten halen bij een van onze geopende horecalocaties.” Tickets voor de zomeravonden kunnen gereserveerd worden via de website van DierenPark Amersfoort.

18 juli - 30 augustus
Amersfoort (Utrecht)
Alle mogelijkheden
- Vanaf 2 jaar oud
- Van 2 tot 60 personen
- Geschikt voor gehandicapten
- Zowel binnen als buiten
Ligging
kaart
AMERSFOORT,