FutureLand, Beleef de modernste haven van Europa!

Beschrijving

De Rotterdamse haven is uitgebreid met de modernste Europese toplocatie voor havenactiviteiten: Maasvlakte 2. Midden in dit havengebied, met uitzicht op de containerterminals van de toekomst, staat informatiecentrum FutureLand. In dit gratis informatiecentrum over de aanleg en inrichting van Maasvlakte 2 is van alles te zien, te doen en te leren. FutureLand is geschikt voor jong en oud, voor landrotten en waterratten, voor havenliefhebbers en gamers. Bezoek FutureLand met een groep of klas en geniet van het uitzicht op automatische containeroverslag en de grootste containerschepen ter wereld. Het is mogelijk een presentatie en rondleiding te boeken met een ervaren voorlichter. In de interactieve omgeving van FutureLand is altijd wat te beleven!


Duik in de toekomst

Een echte duik in de toekomst maak je als je met een VR bril vliegt naar de havens van 2066! In de 360ºPortExplorer neem je een kijkje achter de toegangspoorten van de nieuwe bedrijven op Maasvlakte 2. Ervaar onder de levensgrote wereldbol waarom de Rotterdamse haven moet groeien of ga zelf aan het stuurwiel staan en zie hoe land boven water komt!

 

Speurneuzen gezocht!

Kom mee met de FutureLand Express naar het Maasvlaktestrand en doe een speurtocht met het hele gezin. Ga mee op expeditie naar het strand en de duinen met speurder Walter Langendoen. Ontdek de dieren in de haven en leer welke bedrijven er in de omgeving zijn. Misschien zie je wel een zeehond of de sporen van een zandhagedis! 

 

Fossielenexpeditie: leuk voor jong en oud

Maasvlakte 2, de uitbreiding van de Rotterdamse haven, is opgespoten met zand diep opgezogen uit de bodem van de Noordzee. Dit zand is rijk aan fossielen uit lang vervlogen tijden. Botten, tanden, kiezen en geweien, ze vertellen allemaal eenverhaal over de bewoners van toen. Zo’n 30.000 jaar geleden, tijdens de laatste IJstijd, bevolkten mammoeten, hyena’s en vele andere diersoorten de bodem van de huidige Noordzee. In FutureLand zijn deze bijzondere vondsten te bewonderen. Onder leiding van ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen worden met regelmaat strandexcursies georganiseerd vanuit FutureLand naar het Maasvlaktestrand.

Ligging
FutureLand ligt op de grens van de huidige Maasvlakte en Maasvlakte 2 ter hoogte van Slag Dobbelsteen. Alle bestemmingen in het havengebied hebben een eigen nummer. Deze havennummers staan op de borden aangegeven. Volg voor FutureLand nummer 8213.

GPS-coördinaten

Lengte: 4° 0’ 55’’ E

Breedte: 51° 57’ 35’’ N

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00
Van 1 mei tot 1 oktober zijn wij op zaterdag geopend van 11.00 – 17.00u
Zondag 11:00 - 17:00

(Zaterdag en maandag gesloten, tenzij anders vermeld).

Toegang tot het informatiecentrum is gratis. Op zondag is er een gratis presentatie voor individuele bezoekers waarin de highlights van Maasvlakte 2 en de Rotterdamse haven aan bod komen.
Prijs

FutureLand Express

FLE 8,50

FLE kind 3 t/m 11 jaar 6,95 (t/m 2 jaar gratis)

 

FutureLand Ferry

FLF Maasvlakte 2 10,50

FLF Maasvlakte 1&2 12,95

FLF kind 3 t/m 11 jaar 8,50 (t/m 2 jaar gratis)

 

Combi FLF/FLE

Wil je op dezelfde dag zowel een rondrit en een rondvaart maken dan krijg je 40% korting op het kaartje voor de rondrit.