Geofort, interactief kindermuseum Geofort

Beschrijving
Kom naar het interactieve forteiland waar alles draait om de aarde!
Ontdek hoe het zit met nieuwe energiebronnen, big data en klimaatveranderingen. Leer over fake maps, satellieten en smartphones. In de GeoExperiene ga je binnen en buiten het experiment aan. Je raakt gedesoriënteerd in de donkere ondergrondse gang. Je wordt uitgedaagd in het doolhof en raakt gefascineerd door de speurtochten en het schatzoeken.

Kinderen kunnen speuren in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer. Na een dagje GeoFort weet je hoe een zalm de weg vindt, waarom de noordpool verschuift en nog veel meer. Het is uitdagend voor jong en oud. Verleg je grenzen bij GeoFort!

Onderwijs
GeoFort wil leerlingen van alle leeftijden enthousiast maken voor de geo-wereld! Dit doen we door leerlingen relevante thema’s als klimaat, geo-design en big data zelf te laten ervaren. Fun is hierbij erg belangrijk. Leren gaat namelijk sneller en beter als je het leuk vindt. Een dagje GeoFort is niet passief in de bankjes zitten, maar zelf lekker fysiek aan de slag! 
Ligging
Herwijnen, Nieuwe Steeg 47
Google coördinaten: 51 51’51.51″N, 5 07′ 33.33″E
Openingstijden
11:00-17:00
Na 1 april : 10:00-17:00
Prijs
Gratis tot en met 3 jaar
12,00 (4 t/m 12 jaar)
13,50 (13+)

Met een entreekaart heeft u toegang tot zowel de binnen- als buitenactiviteiten van de GeoExperience.

  • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
  • Museumkaarthouders: gratis
    Het is mogelijk om bij GeoFort een Museumkaart aan te schaffen, aangezien wij niet een hele grote voorraad hebben is het helaas wel op=op. Of bestel online je museumkaart, die wordt binnen 5 werkdagen thuis gestuurd en is vanaf dat moment direct geldig.
  • Met een BankGiro Loterij VIP-KAART krijgt u 20% korting op uw entreeticket bij de kassa
  • Veteranenpas: 50% korting
  • Het GeoFort is nu ook te bezoeken met de app Tapperuse: betaal per minuut!
  • Bij de entree kunt u zowel met pin als contant betalen, maar we raden aan om online alvast uw tickets te kopen (met 5% korting!).