Geldersch Landschap & Kasteelen, ontdek huis Verwolde!

Beschrijving

Huis Verwolde te Laren in de Achterhoek neemt je mee op reis naar het verleden. Je ziet hier hoe één adellijke familie het huis 200 jaar lang bewoonde. Het bovenhuis is ingericht alsof de vroegere bewoners er elk ogenblik weer kunnen terugkeren. In het onderhuis maak je middels een interactieve presentatie kennis met de bewoners en hun personeel. Kinderen vermaken zich prima op Verwolde. Ze kunnen op het bed van de huisknecht liggen, een bloemenboeket samenstellen en een monogram op bestek graveren. Of ga speuren in de tuin met een speurtocht.

Wie in het onderhuis nieuwsgierig is geworden naar het leven boven, kan mee met een rondleiding vol verhalen door de sfeervol ingerichte vertrekken. De tuin, theeschenkerij en de kasteelwinkel zijn vrij toegankelijk.

 

Kinderfeestje - Prinses of Jonker voor één middag
De ontvangst is in de torenkamer van huis Verwolde waar je je kunt verkleden in een chique prinsessenjurkje of jonkerkleding. Er is prinsessenkleding aanwezig, voor de jongens zijn er jonkervestjes. De kinderen leren zichzelf te schminken als een prinses of jonker. Met de gouvernante of barones gaan ze samen op ontdekking door het huis. Ze leren hoe de adel in Nederland leefde, en hoe ze etiquette hanteerden. Zo leren ze sierlijk te buigen, statig te lopen en deftig te drinken. Op het laatst is er een “erwten-bed test” om te kijken of de kinderen van adel zijn. De ouders gaan niet mee in de workshop maar kunnen genieten van het onderhuis, theeschenkerij of op het terras. De afsluiting in de theeschenkerij met ranja en diploma, is een leuk fotomoment voor de ouders.

Kosten: € 8,50 per kind, donateurs € 6,50 incl. een glaasje Ranja en diploma
Geschikt voor: kinderen 5 t/m 12 jaar
Reserveren: noodzakelijk

Ligging
Laren (GLD)
Openingstijden
April t/m oktober woensdag, donderdag, zaterdag en zondag 11:00 - 17:00 uur. In juli en augustus ook op vrijdag geopend.
Prijs

Volwassenen 8,50
Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00

Alleen onderhuis
Volwassenen € 4,00
Kinderen 4 t/m 18 jaar € 3,00
 

Groepen vanaf 20 personen (binnen openingstijden)
Volwassenen € 7,00
Kinderen 4 t/m 18 jaar € 3,20
 

Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen en Museumkaarthouders hebben gratis toegang op vertoon van hun pas tijdens reguliere openingstijden. CJP-kaarthouders krijgen 25% korting over de reguliere entreeprijs.
 

Voor privégezelschappen is het ook mogelijk om buiten de vaste tijden een rondleiding te krijgen.