Klimbos Achterhoek, 3,5 klimplezier voor het hele gezin!

Beschrijving

Een dagje uit naar Klimbos Achterhoek in Ruurlo is een hele belevenis. In het grote, prachtig groene bos klim je tot maar liefst 17 meter hoogte! Hier vind je 8 verschillende klimavonturen en circa 120 verschillende overgangen dwars door het bos. Een bezoek aan Klimbos Achterhoek duurt maximaal 3,5 uur en na afloop kun je lekker nagenieten onder het genot van een drankje, ijsje of iets anders lekkers.

 

Junior Klimbos

Voor de kleinere bezoekers vanaf 6 jaar is er het Juniorbos. Mooi voor als je met je arm gestrekt een reikhoofte van 1.30 meter hebt. Het Junior Klimbos bestaat uit 3 routes en meer dan 25 overspanningen. Ouders hoeven niet mee (mag wel met een junior ticket!), je klimt namelijk zelfstandig door het continu zekersysteem. Uiteraard is het mogelijk om vanaf de grond aan te moedigen.

Het reguliere bos
Durf je hoger en heb je de minimale reikhoogte van 1.60m? Met het reguliere klimticket mag je alle 8 routes klimmen. Elke route verschilt in hoogte en niveau. Kies zelf hoe hoog je wil gaan! Let wel op: bij kinderen onder de 12 jaar moet bij de routes rood, zwart en grijs een volwassene mee klimmen. 

 

Kinderfeestjes

Vier je feestje in het Klimbos Achterhoek in Ruurlo! Ga op avontuur met je vriendjes en vriendinnetjes en bleef de dag van je leven. Bereid je klimfeestje eenvoudig uit met frietjes of heerlijke pannenkoeken!

 

Veiligheid boven alles!

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit. Alle procedures zijn TÜV-gecertificeerd. In een uitgebreide, verplichte instructie leer je veilig te klimmen. Met het continue zeker systeem kan je dit zelfstandig doen. Goed getrainde medewerkers houden toezicht in het bos, handhaven de regels over veiligheid en bieden je hulp waar nodig.

 

Klik voor meer informatie op de website rechts in het kolom onder "bezoek de website".

Ligging
Klimbos Achterhoek ligt aan de Hengeloseweg 2 in Ruurlo, direct naast Pannenkoekboerderij de Heikamp. Op het gras zijn er parkeerplekken voor de Klimbos bezoekers. Het Klimbos en De Heikamp staan ook aangegeven op de bruine toerisme borden langs de weg.
Openingstijden
Woensdag en vrijdag geopend van 12.00 – 18.30 uur
In het weekend, tijdens vakanties en feestdagen elke dag geopend van 10.00 - 18.30 uur.
Prijs

Regulier ticket (minimale reikhoogte van 1.60m): € 21,95

Junior ticket (minimale reikhoogte van 1.30m, vanaf 6 jaar): € 15,95

Book je tickets via de website op www.klimbos.nl

Alle mogelijkheden
- Vanaf 7 jaar oud
- Van 1 tot 500 personen
- Alleen buiten
Ligging
kaart
Ruurlo,