Limburgs Museum, kinderfeestjes, schoolreisjes en gezinsuitjes

Beschrijving

Het Limburgs Museum is anders dan anders, een verrassing. In positieve zin, wel te verstaan. Alle vooroordelen dat een museum saai, stoffig, bedompt en vervelend is, kunnen aan de kant. Er zijn verschillende vaste presentaties en elk van die zalen is een soort van tijdscapsule die je terugvoert naar bijvoorbeeld een kelder van een middeleeuws huis. Met ensceneringen, reconstructies, bedrieglijk echte poppen, licht- en geluidseffecten en natuurlijk de originele museumvoorwerpen wordt veel sfeer opgeroepen.

Heel bijzonder is de Historoscoop een multimedia presentatie waarin de geschiedenis van het gebied van Maas en Rijn centraal staat. Als in een modern Panorama Mesdag worden in de Historoscoop beelden geprojecteerd met 12 beamers op een 360 graden panoramascherm met een omtrek van bijna 40 meter en 3 meter hoog In de Historoscoop ben je letterlijk omcirkeld door geschiedenis. Het Limburgs Museum timmert voortdurend aan de weg met interessante en leuke tentoonstellingen.

Kinderfeestjes

Bijna jarig? Dan is het tijd voor een feestje! En daar willen wij je graag bij helpen. Hou jij van spanning, speuren en heb je altijd al eens ridder of jonkvrouw willen zijn? Dan is het kinderfeestje in het Limburgs Museum iets voor jou!

 

Kom samen met je vriendjes en vriendinnetjes naar het Limburgs Museum en beleef de spannende zoektocht ‘Zoek de geheime uitgang’. Met je eigen schatkist en -kaart op zak ga jij zelf op ontdekkingstocht in ons kasteel. Het is mogelijk om verkleed als echte ridder of jonkvrouw op onderzoek uit te gaan. Weet jij samen met je vrienden de geheime uitgang te vinden? Dit kinderfeestje is zowel te boeken voor kinderen van 4 tot 7 jaar als voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Het kinderfeestje is uit te breiden met een speciaal menu in het Museumcafé.

 

Wat kost een kinderfeestje?

Je kunt het kinderfeestje en dus ook de prijs zelf samenstellen. Een standaard kinderfeestje waarbij je een schatkist met materialen bestelt, kost € 9,-* per kind (begeleidende volwassenen betalen de reguliere entreeprijs). Hier zit verkleedkleding bij inbegrepen. Je kunt het feestje uitbreiden met een speciaal menu in het Museumcafé. Dit menu bestaat uit frietjes, een snack naar keuze, mayonaise/ketchup/appelmoes en ranja en kost € 5,75 per persoon.

 

* Inclusief gratis consumptie. Keuze uit koffie/thee/ranja.

Ligging
Het Limburgs Museum ligt tegenover het NS treinstation en het busstation. Venlo is per trein te bereiken vanaf de richting Eindhoven, Roermond en Nijmegen.

Het museum beschikt niet over een eigen parkeergelegenheid. Betaald parkeren kan op de volgende locaties: Deken van Oppensingel, Burgemeester van Rijnsingel, P+R Stationsplein, Parkeergarage Roermondsepoort en Parkeergarage Centrum Maasboulevard.

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Geopend op maandagen in de mei-, zomer-, herfst- en kerstvakantie.

Geopend op de volgende feestdagen: Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart, Pinksteren, Tweede Kerstdag en Oudjaarsdag.
Gesloten op de overige maandagen, Nieuwjaarsdag, carnaval en Eerste Kerstdag.

 

Openingstijden Museumcafé

Dinsdag t/m zondag 10.30 tot 17.30 uur.

Prijs

Jeugd (0 t/m 3 jaar): €0,-

Jeugd (4 t/m 17 jaar): €8,-*

Volwassenen (18+): €12,50*

Gezinskaart (max. 2 volwassenen, 3 kinderen): €37,50*

CJP: €4,-

Museumkaart, Vrienden van het Limburgs Museum en ICOM (International Council of Museums): gratis entree*

 

* Inclusief gratis consumptie. Keuze uit koffie/thee/ranja.

 

Groepen (vooraf aangemeld, min. 15 personen):

Groep jeugd (4 t/m 17 jaar): €5,- per persoon

Groep volwassenen (18+): €9,- per persoon

Kinderfeestje jeugd (4 t/m 17 jaar): vanaf €9,- per persoon*

 

* Inclusief gratis consumptie. Keuze uit koffie/thee/ranja.