Madurodam, leuk voor iedereen!

Beschrijving

Madurodam inspireert de wereld met het beste van Nederland. Via miniaturen, doe-dingen én indoor attracties ontdek je Nederlandse helden en hoogtepunten. Verhalen over vrijheid, pioniersgeest en grenzen verleggen. Zo verbindt Madurodam het verleden en heden en steek je iets op over de Nederlandse mentaliteit.

Al sinds 1952 is Madurodam een uniek, (inter)nationaal icoon. Het themapark is opgericht als levende herinnering aan oorlogsheld George Maduro én als fondsenwerver voor goede doelen. Jaarlijks schenkt Madurodam haar opbrengsten aan projecten die kinderen inspireren een goed mens te zijn. En hen stimuleren om verbinding te maken met andere mensen, ongeacht leeftijd of achtergrond, om zo Nederland samen mooier te maken. Door als kind er ook op kleine schaal voor mensen in je omgeving te zijn, ben je van grote betekenis voor de samenleving. Sinds 1952 keerde Madurodam bijna € 34 miljoen uit aan goede doelen, jaarlijks tussen de € 600.000 en € 700.000.
Ligging
Madurodam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer én met de auto. Vanaf Amsterdam ben je er in 45 minuten en vanaf Rotterdam in 25 minuten. Trams en bussen stoppen voor het park en parkeren kan om de hoek. Een uitgebreide routebeschrijving vind je op onze website.
Openingstijden
Madurodam is alle dagen van het jaar geopend! Onze actuele openingstijden vind je op www.madurodam.nl.
Prijs
De actuele prijzen vind je op www.madurodam.nl. Kinderen tot en met 2 jaar bezoeken Madurodam gratis.