Mariniersmuseum, het stoerste museum van Rotterdam

Beschrijving
Zoek je een museum dat leuk is voor zowel jong als oud? Dan ben je bij het Mariniersmuseum aan het goede adres! Bij ons is van alles te doen en te beleven!
Mariniers zijn zeesoldaten die ingezet worden op de grens van land en water. Ze voeren speciale missies uit over de gehele wereld. Dit zien we terug in hun wapenspreuk Qua pate orris (Zo wijd de wereld strekt). Voor kinderen is er in het Mariniersmuseum van alles te beleven. Meet je krachten op de hindernisbaan, bestrijd piraten in de schietsimulator, ga op de foto in een gevechtstenue met volle bepakking of kom zelf in actie in de experience Mariniers op Missie! Het Mariniersmuseum biedt voor elk wat wils. Of je in geschiedenis, militair materieel, (humanitaire) missies of in Rotterdam geïnteresseerd bent, hier kijk je je ogen uit. Net als het mariniersleven zelf is het museum uitdagend, stoer, spannend en afwisselend.

Kinderfeestjes

Vanaf nu is het ook mogelijk om je kinderfeestje in het Mariniersmuseum te vieren! Neem je vrienden mee voor een middagje klimmen op de hindernisbaan, help piraten te verjagen in onze spannende schietgame ‘Vuur!’, klim in een echte jeep of rupsvoertuig en ga op de foto als echte marinier. Wat krijg je? Je krijgt natuurlijk entree tot het Mariniersmuseum en je bezoekt onze experience ‘Mariniers op Missie’. En ieder kind krijgt van ons een leuk cadeautje!

Schoolbezoek
Scholen zijn bij ons van harte welkom! Het Mariniersmuseum heeft een uitgebreid educatief programma voor leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Ook programma’s op maat zijn mogelijk.

Ligging
Aan de Oude Haven van Rotterdam, pal naast het Witte Huis, vind je het Mariniersmuseum. Mariniers horen bij Rotterdam zoals haven, Euromast en Blaak. Het was immers vanaf deze plek dat de mariniers de stad verdedigden tegen het Duitse leger in de meidagen van 1940. Tel daar de ligging van het museum bij op, vlak bij de kubuswoningen en Markthal en je komt vanzelf tot de conclusie: een dagje Rotterdam is pas compleet met een bezoek aan het Mariniersmuseum.
Openingstijden
dinsdag t/m zondag 09.30 - 17.00 uur
Prijs
Volwassenen € 9,50
Kinderen 4-12 jaar (tot 4 jaar gratis) € 6,50
Student € 5,00
CJP € 5,00
COM-leden € 5,00
GRATIS TOEGANG: Museumkaart, Rotterdampas, Veteranenpas/Defensiepas, Militaire Oorlogs- en Dienstslachtofferspas (MOD), Vrienden van het Mariniersmuseum, Vrienden van het Royal Marines Museum, ICOM-kaart & BankGiro Loterij Vip-Kaart.