Museum Ons' Lieve Heer op Solder, Feest! in de Stad

Beschrijving

Feest! in de Stad
Educatieprogramma voor het basisonderwijs – groep 6/7/8
Zin in een schoolreisje dat eens niet naar een pretpark gaat, maar educatief verantwoord is? Of gewoon op zoek naar een uitstapje in het kader van burgerschapsvorming of levensbeschouwing? Bij Feest! in de stad moet je zijn! Dit is een interactief programma voor de groepen 6 tot en met 8. Het gaat over de gebedshuizen, over de vijf grote wereldreligies en de feesten die daarbij horen. Maar ook de niet-religieuze feestdagen komen aan bod.

De ingang van het programma is immers dat ieder kind feestviert. Sommige feesten vier je in de synagoge, of de moskee, andere in de kerk en andere thuis. Hoe ziet een gebedshuis er vanbinnen uit? Wat hoor je, wat gebeurt er? En wat doen de mensen er? De antwoorden op deze en andere vragen ontdekken de leerlingen in dit programma dat uit verschillende onderdelen bestaat. Zo is er het digitale feestdagen- en gebedshuizenspel en brengen leerlingen een bezoek aan verschillende gebedshuizen, waaronder Museum Ons’ Lieve Heer op Solder en andere gebedshuizen, onder begeleiding van een museumdocent.
Ligging
Museum Ons' Lieve Heer op Solder is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Het museum bevindt zich op ca. vijf minuten loopafstand van het Centraal Station en van metrostation Nieuwmarkt. Met de trams 4, 14 en 24 kunt u uitstappen op halte Dam, vanwaar het eveneens vijf minuten lopen is. Komt u met de auto, dan kunt u parkeren in de parkeergarage van de Bijenkorf (Dam) of in de parkeergarage bij het Centraal Station.
Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur 
Zondagen van 13.00 tot 18.00 uur

Op Koningsdag gesloten.
Op 25 en 26 december tot 17.00 uur

Prijs
50 euro per 15 leerlingen incl. entree en museumdocent.