Museum Ons' Lieve Heer op Solder, leuke speurtochten voor kinderen

Beschrijving

Lieveheersbeestje op Solder - familiespeurtocht voor kinderen van 5-10 jaar
Ga met Kapoentje op ontdekking!
Aan de hand van Kapoentje, het lieveheersbeestje in Ons’ Lieve Heer op Solder, verkennen kinderen het museum met de vele trappen en de huiskerk op zolder. Via een spoor van Lieveheersbeestjes en met een mooi boekje dwalen zij door de kamers, de voormalige huiskerk en de keukens van het museum. Kastjes met een plaatje van Kapoentje mogen opengemaakt worden zodat de jonge bezoekers spelenderwijs de verschillende thema’s van het museum ontdekken. Wat is een altaar en wie was Maria? Hoe werkt een orgel? En hoe leefden Amsterdammers in de 17e eeuw eigenlijk? 

Dit en nog veel meer komt aan bod tijdens deze familiespeurtocht, die voor 1 euro is te verkrijgen bij de receptiebalie.

Feest! op Solder - Audiotour voor kinderen van 10 - 12 jaar
Hoera, het is feest!

Welke tijd van het jaar je ook komt, het is altijd feest in het museum! Met de audiotour leer je over de achtergronden van onze feestdagen, zoals Sinterklaas, Kerst, Pasen en Pinksteren. Waar komt het Sinterklaasfeest vandaan en wat vieren we eigenlijk met Pinksteren? Welke verhalen horen hierbij? Op verschillende plekken in het museum krijgen de kinderen via het audiotourapparaatje informatie over het huis met de kerk en over feestdagen. Soms krijgen ze een speciale ‘feestvraag’, waarmee punten te verdienen zijn. Aan het eind krijgen alle kinderen als aandenken een diploma met hun score mee naar huis. Ook de ouders hoeven zich niet te vervelen. Zij kunnen samen met de kinderen  en de speciale Feest! Op Solderkaart op onderzoek gaan. Zij wisselen informatie uit over de verschillende feestdagen uit de audiotour. De ene keer is het kind de specialist, de andere keer de ouder.

Ligging
Museum Ons' Lieve Heer op Solder is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Het museum bevindt zich op ca. vijf minuten loopafstand van het Centraal Station en van metrostation Nieuwmarkt. Met de trams 4, 14 en 24 kunt u uitstappen op halte Dam, vanwaar het eveneens vijf minuten lopen is. Komt u met de auto, dan kunt u parkeren in de parkeergarage van de Bijenkorf (Dam) of in de parkeergarage bij het Centraal Station.
Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur 
Zondagen van 13.00 tot 18.00 uur

Op Koningsdag gesloten.
Op 25 en 26 december tot 17.00 uur

Prijs
Kind 1-4 jaar: gratis
Kind 5-17 jaar: € 5,50
Volwassene: € 11,00