Museum Schokland, Ontdek UNESCO Werelderfgoed

Beschrijving
Het voormalige eiland Schokland werd een eiland op het droge na de inpoldering van Flevoland. Het werd in 1995 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed, het eerste in Nederland. Museum Schokland vertelt het verhaal over dit uniek stukje Nederland, van de voorlaatste IJstijd tot aan de bewoningsgeschiedenis. In de vaste tentoonstelling wordt je meegevoerd door de geschiedenis: dwalend door de eeuwen komt het verhaal tot leven. Bijzonder zijn de 4000 jaar oude voetafdrukken van een volwassene en kind.
Jonge bezoekers kunnen in het museum hun kennis over ijstijddieren testen of een paalworm van heel dichtbij bekijken. Bijzonder is de interactieve zandbak, waar je een eigen landschap kunnen bouwen. Of leef je buiten uit op de natuurlijke speelelementen. Maak ook kennis met onze museumkarakters Wollie, de wolharige mammoet, en Bollie, de zwerfkei. Zij leren je meer over de ijstijd en waar de zwerfkeien op Schokland vandaan komen. Help Wollie vervolgens om Bollie en zijn vriendjes in de zandbak terug te vinden. Verzamel de leuke gekleurde trommelsteentjes en bewaar deze in de leuke Wollie-bewaardoos, die je zelf in elkaar kunt knutselen.

In het museumrestaurant kun je terecht voor een heerlijke lunch of gebak. Heb je nog tijd over? Huur dan bij het museum een fiets en ontdek het voormalig eiland verder.
Ligging
Schokland ligt midden in de Noordoostpolder in Flevoland. Adres: Middelbuurt 3, 8319 AB Schokland.
Openingstijden
dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur
Prijs
Volwassenen: € 7,50
Kinderen 6 t/m 11: € 5,00
Kinderen 0 t/m 5: gratis
Gezinskaart (2 volw / 2 kind): € 22,50
Museumkaart: entree gratis
Vrienden van Schokland: entree gratis
CJP: € 5,00
Groep vanaf 20 personen: € 5,00 pp