Nederlands Openluchtmuseum, het leukste schoolreisje

Beschrijving

Een dag in het Nederlands Openluchtmuseum is een kennismaking met het leven, de sfeer en de omstandigheden van vroeger. Voor alle groepen in het basisonderwijs zijn er projecten en speurtochten ontwikkeld die leerlingen kennis laten maken met het leven van vroeger. Door te kijken en zelf mee te doen wordt vroeger een belevenis.

 

Keuterboeren

Leerlingen van groep 1 en 2 ontdekken waar de boer vroeger zijn eten vandaan haalde. Wat moest hij ervoor doen om een maaltijd op tafel te krijgen? Kinderen gaan in de stal aan het werk en nemen een kijkje in de groentetuin. Wat groeit daar allemaal? Met een aantal producten gaan ze zelf aan de slag. Voedsel staat centraal bij het Keuterboeren. In de keuken maken de leerlingen bijna vergeten, maar o zo lekkere gerechtjes.

 

FEEST! In Nederland
Tijdens de activiteit FEEST! In Nederland, ontdekken leerlingen van groep 4 t/m 8 welke feestdagen we in Nederland allemaal vieren en waarom. In kleine groepjes en onder leiding van een ceremoniemeester bereiden ze een feest voor. In de grote keuken bereiden de leerlingen feest-eten en op de dansvloer doen ze mee aan een danswedstrijd. Als afsluiting presenteert elke groep een feest en trakteert!

 

Canon van Nederland
In het Nederlands Openluchtmuseum vind je de Canon van Nederland: een spectaculaire presentatie van de vijftig belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van ons land. Vanaf april 2019 biedt het museum ook een Canonproject aan voor groep 5 & 6. Spelenderwijs maken de leerlingen kennis met het vak ‘geschiedenis’. Door middel van leuke doe-opdrachten gaan ze op onderzoek uit door de Canontentoonstelling. Verhalen en unieke opdrachten brengen hen hier dichter bij hun eigen geschiedenis.

 

Maar er is meer

Bovengenoemde projecten zijn een greep uit het aanbod. Kijk voor alle schoolprojecten en speurtochten op de website van het museum.
Ligging
Het Nederlands Openluchtmuseum ligt in Arnhem-Noord nabij A12/knooppunt Waterberg (afrit 26). Volg vanaf alle omringende (snel)wegen de ANWB borden Arnhem-Noord (Openluchtmuseum/Burgers'Zoo). Reizigers met openbaar vervoer nemen vanaf station Arnhem buslijn 3.
Openingstijden
Bekijk de website voor actuele openingstijden: https://openluchtmuseum.nl/openingstijden