Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Beschrijving
Weet jij hoe het vroeger ging op school? Of hoe jouw opa en oma de was deden? In het museum maak je een ontdekkingsreis door het verleden en beleef je zelf hoe de mensen vroeger leefden, dachten en werkten.

Hoe beleef je dat dan?

Met één van de twee speurtochten maak je een reis langs 160 verschillende oude ambachten en beroepen, allemaal te bekijken in winkeltjes. Alle winkeltjes vertellen iets over de geschiedenis van Nederland in de periode 1900-1980. En in het museum staat niets achter glas, zo stap je letterlijk even terug in de tijd! En... ook voor jou als juf of meester is het even genieten als de kinderen druk zijn met één van de twee speurtochten in het museum. De speurtocht is er in twee niveaus en is daardoor uitermate geschikt voor alle leeftijden.


Expositie 'Barbie & Ken, al bijna 60 jaar een setje'

Barbie, wie kent haar niet? Dé populairste pop ter wereld heeft een taille om bij weg te dromen en grijze haren en rimpels kent ze niet. Het is bijna jaloersmakend en dat terwijl ze de zestig al is gepasseerd! Wil je zien hoe Barbie er vroeger uitzag en hoe ze gedurende tientallen jaren altijd is meegegaan met de tijd? Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum, waar je kennismaakt met ruim 160 oude ambachten, beroepen en winkeltjes, organiseert in de periode vanaf 1 juli tot en met 30 december de expositie ‘Barbie & Ken, al bijna zestig jaar een setje’.

Schooluitje

Met de hele klas terug in de tijd. Niet letterlijk natuurlijk, maar zo lijkt het wel. Samen op de foto bij de groenteboer uit 1956 en luisteren naar het geluid van de houtzagerij. In ons museum kom je het allemaal tegen. Niet alleen leuk, maar ook ontzettend leerzaam voor de hele klas!

Speelgoedmuseum

Ook vroeger hadden ze speelgoed. Geen Wii of schietspel op de computer, maar Dinky Toys, Meccano en antieke poppen. Op de eerste etage van het museum vind je het allemaal terug. Zelf spelen hoort er natuurlijk ook bij, daarvoor is de speciale speelhoek ingericht met o.a. knikkerspellen, een reuze sjoelbak en air hockey.


Oud Hollands Spellenplein 

De kinderen kunnen buiten even lekker uitrazen op het Oud Hollands Spellenplein. Leuk om er dan ook gelijk een competitie van te maken wie als eerste de spijker in het hout heeft geslagen.

Ligging
Je vindt het Oude Ambachten & Speelgoed in Terschuur (vlakbij Barneveld). Je kunt er gratis parkeren en het museum ligt lekker centraal in Nederland in de buurt van de A1 (afslag 15, Barneveld).
Openingstijden
Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur is iedere dag van de week geopend. De openingstijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 09.30 uur tot en met 17.30 uur. Op zondag is het museum geopend van 10.30 uur tot en met 17.30 uur.
Prijs
De toegangsprijzen bedragen:
– 0 t/m 4 jaar: gratis
– 5 t/m 13 jaar: 8,95
– 15 t/m 64 jaar: 10,95
– 65 jaar en ouder: 9,95
– Groepsarrangementen op aanvraag (speciaal tarief voor schoolbezoeken + kinderfeestje)