Science Centre Delft, ontdek de wereld van de Wetenschap & Techniek!

Beschrijving

Bij het Science Centre Delft beleef je de opstellingen zelf. Ze zijn ontwikkelt door TU-studenten en TU-onderzoekers en dagen je uit zelf ook op onderzoek uit te gaan. Ontwerp jij een aerodynamische vliegtuigvleugel? Bouw jij een huis bestand tegen een aardbeving? Of test je liever je zintuigen? Dit alles kan je beleven bij het Science Centre Delft.

Science is zelf doen!

Geïnspireerd geraakt door de opstellingen? Ga dan zelf aan de slag in de labs of tijdens een workshop. Bouw zo je eigen Nuna zonneauto, een trilrobot of een DNA-ketting. Benieuwd of je vandaag ook een workshop kan volgen kijk dan even in de agenda. (https://www.facebook.com/sciencecentredelft/events/)


Geologisch Mineralogisch Museum

Het gebouw aan de Mijnbouwstraat biedt niet alleen huisvesting aan het Science Centre, maar er zit ook het Geologisch Mineralogisch Museum. Dit museum eert de historie van het gebouw wat in vroegere tijd fungeerde als de faculteit Mijnbouwkunde. Geëxposeerd is een zorgvuldig geselecteerde collectie van 140.000 mineralen en ertsen. Een bezoek gaat alleen in combinatie met een rondleiding. https://www.tudelft.nl/sciencecentre/collectie-tentoonstelling/mineralogisch-geologisch-museum/

Kijkje in de TU Delft-keuken

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat zich allemaal afspeelt op de TU Delft campus? Boek dan een Backstage Tour. De University Edition neemt je mee langs de verschillende labs en onderzoeksfaciliteiten. Zo krijg je de kans het laatste werk van de dreamteams te bekijken en zelf te ervaren hoe stil de dode-kamer is.

Robots nemen de wereld over. Van zelfrijdende auto’s tot drones en van 3D printers tot verzorgende robots. Tijdens de Robotics Edition kom je dit allemaal tegen. Ontdek zelf waarom Delft hard op weg is om de Robotica hoofdstad van de wereld te worden.
Ligging
Mijnbouwstraat 120, Delft
Openingstijden

(afwijkend in vakantieperiodes)
dinsdag t/m vrijdag
10.00 - 17.00
weekends
11.00 - 17.00

Prijs

Kinderen t/m 6 jaar: Gratis
Jeugd 7 t/m 17 jaar: 4,50

18+ jaar : 7,50

Gezinskaart ( 2volw. + 2 kinderen) 20,00

Online tickets te verkrijgen via 

https://www.tudelft.nl/sciencecentre/plan-je-bezoek/e-ticket/