Shetlanderij de Sijphoeve, Manege

Beschrijving
Shetlanderij de Sijphoeve kan uw kind, kleinkind, nichtje/neefje familie of vrienden een onvergetelijke paardendag bezorgen.
Kinderfeest op de shetlanderij, wat doen we in de vakanties ?

De hulp ‘koetsiers’ helpen met het inspannen van de Shetland pony`s en als het verkeer het toelaat mag de jarige ook zelf proberen te mennen. Op de hei aangekomen spannen we de pony`s weer uits, hierna gaan we de eerste beginselen van het ponyrijden leren. We doen Oudhollandse spelletjes zoals; zaklopen, planklopen, balspelen,en speurtochten, maar meestal vinden de kinderen de pony`s het leukst. Indien gewenst nemen we een pony met zadel mee onder begeleiding van minimaal 1 volwassene die overigens op een van onze fietsen mee kan fietsen.

Wij beschikken over 3 huifkarretjes en 10 Shetlanders en in elke huifkar kunnen ongeveer 10 kinderen. Voor de gevorderde kinderen die al pony rijden, kunnen wij ook heideritten organiseren met onze shetlandpony`s. De kinderen borstelen zelf de pony`s en zadelen ze daarna op, we rijden even in, en "doen" onder begeleiding een rondje Hoorneboeg - Lage vuursche.

Wat organiseren wij nog meer ...

School evenementen, wij kunnen bij scholen langs komen met onze minihuifkar en 4 Shetlanders.
Er kan dan op de pony`s gereden worden, en met de minihuifkar een ritje worden gemaakt .

Dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur.
Ligging
Nieuw Loosdrechtsedijk 58-A
1231 KZ Loosdrecht
Noord-Holland