Smaaksoldaatjes, leuke kookfeestjes!

Beschrijving
Smaaksoldaatjes organiseert leerzame en inspirerende kookfeestjes voor kinderen van 5 tot 15 jaar in Amsterdam en omstreken. Lekker én gezond vinden wij belangrijk, daarom werken wij alleen met eerlijke en seizoensgebonden producten. 
Onze kookfeestjes

Kookfeestjes duren ongeveer 3 uur. Tijdens het feestje dragen de mini-chefs een Smaaksoldaatjesschort en krijgen de kinderen een koksmuts waarop ze hun naam schrijven. Als de mini-chefs zich wat meer thuis voelen én in de kooksfeer zijn gekomen, spreken we het menu door en verdelen we de taken.
 

Dan begint het echte koken. Snijden, raspen, kneden, mengen, bakken, koken, grillen, stomen, borden opmaken en vooral proeven! Halverwege het feestje zetten we de jarige in het zonnetje en kunnen de cadeautjes uitgepakt worden. Na het koken eten de kinderen de zelfgemaakte gerechtjes gezellig samen op. Vaak is er genoeg gekookt en kunnen de ouders mee eten.
 

Na afloop van het kookfeestje krijgen alle kinderen de recepten ter herinnering aan het feestje mee naar huis. Hier zitten ook een paar lege receptenkaarten bij, zodat de kinderen thuis hun eigen favoriete recepten kunnen opschrijven.


Het menu
De kinderen koken één menu, dat we samen bepalen. Veel is hierbij mogelijk. We maken alles zelf, pakjes en zakjes komen er niet aan te pas. Het menu zal uiteindelijk passen binnen onze filosofie van gezonde voeding en grotendeels bestaan uit seizoensgebonden producten. De moeilijkheidsgraad van het menu wordt aangepast aan de leeftijd en ervaring van de kinderen. Uiteraard houden we rekening met diëten en allergieën.

Pasta, pizza en sushi zijn het meest populair en erg geschikt voor wat grotere groepen. Ook koken we regelmatig een driegangen menu, waarbij de jarige aangeeft wat hij/zij lekker vindt. Meerdere kleinere gerechtjes uit bijvoorbeeld de Spaanse of Griekse keuken zijn ook leuk om te maken en wat meer geschikt voor kinderen die wat nieuws willen uitproberen. Wij vinden het hoe dan ook erg leuk als de jarige zelf enkele ideeën aandraagt!

Een veilige kookomgeving
Bij alle feestjes is het uitgangspunt de kinderen een veilige en vertrouwde omgeving bieden. Omdat een ongelukje vaak in een klein hoekje zit, is de chef gecertificeerd kinderEHBO'er. Een EHBO-doos is standaard aanwezig. Daarnaast heeft de chef een certificaat hygienisch werken: HACCP.
Ligging
Het feestje kan bij ons in de kookstudio plaatsvinden of wij nemen alle benodigdheden mee en komen uw kant op. Wel zo makkelijk!
Openingstijden
Op afspraak
Prijs

Kookfeestje bij u thuis

Een kookfeestje voor 6 kinderen bij u thuis kost bij Smaaksoldaatjes € 149. Voor elk volgend kind rekenen wij  € 10,- extra. Bij de prijs is inbegrepen:
– verse ingrediënten
– receptkaarten voor thuis
– koksmutjes
– professionele begeleiding.
 

Hiernaast nemen wij kookschorten, koksdoeken en de benodigde keukenmaterialen mee. Woont u buiten de regio Amsterdam, dan bedragen de reiskosten 35 cent per kilometer.


Kookfeestje bij ons in de kookstudio
Een kookfeestje voor 6 kinderen bij ons in de kookstudio kost € 199,-. Voor elk volgend kind rekenen wij  € 10,- extra. Bij de prijs is inbegrepen:

– eten en drinken tijdens het feestje
– verse ingrediënten
– receptkaarten voor thuis
– koksmutjes
– professionele begeleiding.


Kookschorten, koksdoeken en de benodigde keukenmaterialen zijn uiteraard aanwezig.