Sonnenborgh, Museum & Sterrenwacht

Beschrijving
Op Sonnenborgh komt ver weg dichterbij! In de 19e-eeuwse sterrenwacht ontrafelden wetenschappers vroeger de samenstelling van de zon en deden ze voor het eerst voorspellingen over het weer. Nu is Sonnenborgh een museum en ga je als bezoeker op onderzoek! Beklim de trappen van het observatorium en bewonder de sterrenhemel op een Sterrenkijkavond. Kom alles te weten over het bijzondere gebouw, de sterren en het weer in een tentoonstelling, rondleiding of lezing. Of ga mee op een virtuele reis door het heelal in het planetarium. Sonnenborgh is gebouwd op een monumentaal bastion uit de 16e eeuw. Het is een van de best bewaarde bastions in Noord-Europa.

Speciaal voor de kleintjes: De peuter- en kleuterroute Voetzoekertjes

Ook de allerkleinste museumbezoekers kunnen nu in Sonnenborgh – museum & sterrenwacht terecht. Met de peuter- en kleuterroute Voetzoekertjes volgen ze de voetjes van een ruimtemannetje dwars door het hele museum. Het ruimtemannetje heeft foto’s gemaakt bij de spannendste museumobjecten. Wie vindt ze allemaal?

Sterrenkijkavonden 
Altijd al eens door een echte telescoop willen kijken? Op een Sterrenkijkavond zie je met eigen ogen hoe gasnevels, planeten en het maanoppervlak er van dichtbij uitzien. Elke Sterrenkijkavond staan twee grote telescopen op de hemel gericht en is er een interactieve lezing die gaat over wat er die avond aan de sterrenhemel te zien is

Vrijdagavond: Sterrenkijkavond voor jongeren en volwassenen 
- data: elke vrijdag vanaf half september tot begin april

- tijd: van 20.00 tot 21.30 uur
- prijs: €12,00 
- voor wie: 12 jaar en ouder

Zaterdagavond: Kinderkijkavond
- data: elke zaterdag vanaf begin oktober tot begin april
- tijd: van 19.30 tot 21.00 uur
- prijs: €12,00 (kinderen)/ €10,00 (begeleiding)
- voor wie: 6 tot 12 jaar

De Sterrenkijkavonden zijn druk bezocht en beperkt toegankelijk. Om zeker te zijn van een plek koop je online tickets https://www.sonnenborgh.nl/sterrenkijkavonden.
Ligging
Zonnenburg 2, Utrecht
Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag van 11.00 uur- 17.00 uur en zondag van 13.00-17.00 uur. Op 1 januari (Nieuwjaarsdag), 2e Paasdag, 27 april (Koningsdag), 5 mei (Bevrijdingsdag), 2e Pinksterdag, 25 en 26 december (Kerstmis) is Sonnenborgh - museum & sterrenwacht gesloten.
Prijs
Sterrenkijkavonden
Volwassenen/kinderen: €12,-
Kaartje begeleidend volwassene op Kinderkijkavonden: €10,-

Museumentree
Volwassenen: €8,50
Kinderen 4 t/m 17 jaar: €5,-
Kinderen tot 4 jaar: gratis
U-pas: €5,-
Museumkaart: gratis
Vind ook andere activiteiten
Musea in Utrecht
Musea in Utrecht