Sonnenborgh schoolreisje, Schoolreisje
Sonnenborgh schoolreisje, Schoolreisje
Sonnenborgh schoolreisje, Schoolreisje

Sonnenborgh schoolreisje, schoolreisje

Beschrijving

Op Sonnenborgh komt het heelal heel dichtbij. De grootste publiekssterrenwacht van Nederland heeft drie telescopen waarmee je de maan, planeten, sterren en de zon met eigen ogen kunt bestuderen. Daarnaast zijn er tentoonstellingen over weer- en sterrenkunde en het 16e-eeuwse bastion waarop de sterrenwacht en het KNMI in de 19e eeuw gebouwd is.

Vroeger was Sonnenborgh een wereldberoemd weer- en sterrenkundig instituut waar wetenschappers  onderzochten uit welke stoffen de zon bestaat. Tegenwoordig ga je als leerling op onderzoek! Beklim de trappen naar de sterrenkoepels en kijk door de telescopen. Of kruip met z’n allen in het planetarium en maak een virtuele reis door de ruimte. Het museum biedt lespakketten voor alle niveaus en leeftijden, waaronder Zweven en zwaartekracht, Ster in beeld en Gezichten van de maan. Kijk op sonnenborgh.nl voor alle mogelijkheden.
Ligging
Zonnenburg 2, Utrecht
Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag van 11.00 uur- 17.00 uur en zondag van 13.00-17.00 uur. Schoolgroepen kunnen Sonnenborgh op afspraak ook buiten de reguliere openingstijden bezoeken. Op 1 januari (Nieuwjaarsdag), 2e Paasdag, 27 april (Koningsdag), 5 mei (Bevrijdingsdag), 2e Pinksterdag, 25 en 26 december (Kerstmis) is Sonnenborgh - museum & sterrenwacht gesloten.
Prijs
t/m 15 leerlingen: €75,-
t/m max. 30 leerlingen: €150,-
Schoolgroepen betalen alleen het tarief voor de rondleiding en geen entreeprijs.