Industrieel Museum Zeeland, het stoerste museum van Zeeland

Beschrijving
Het Industrieel Museum Zeeland is voor alle leeftijden een belevenis. Veel onderdelen in de vaste collectie zijn interactief en daardoor ook voor kinderen leuk om te zien of uit te proberen. Zo kun je bijvoorbeeld een grappige veiligheidstest doen zoals fabrieksmedewerkers ook moeten doen. Of je kijkt in het paviljoen over werknemers achter elke deur hoe het werk op de fabriek eruit ziet. De geluidseffecten maken het compleet. Of klik op het enorme lichtknopje en neem een kijkje in het enorme stopcontact. In het 3D lab kun je een kijkje nemen bij de 3D printers en soms kun je hier ook zelf aan de slag met bijvoorbeeld 3D pennen. En nog veel meer leuke doe/beleefdingen.

Het museum is ook heel geschikt voor een stoer kinderfeestje

Natuurlijk leiden we je graag rond in het museum, maar daarnaast mag je ook aan de slag in ons laboratorium. De kinderen kunnen hier tijdens het feestje een leuk techniekknutselproject doen of een chemiepakket. Op aanvraag kunnen deze middagen plaats vinden op woensdag- en zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur tot 16.30 uur.

Knutselmiddagen
Vaak organiseren we in de schoolvakanties speciale knutselmiddagen. Op deze middag kunnen kinderen met hun (groot)ouders naast natuurlijk het museum bezoeken ook meedoen aan een knutselproject. De invulling is telkens verschillend, dus hou onze agenda in de gaten!

Ligging
Westkade 114, 4551 LA Sas van Gent
Openingstijden
woensdag t/m zondag van 12:30-17:00 uur. Voor scholen en groepen ook andere mogelijkheden, op afspraak.
Prijs
Museumkaart: gratis
Kinderen tot 6 jaar: gratis
Jeugd 6 t/m 17 jaar: € 4,00 (incl. doe-boekje)
Volwassenen: € 7,50

groepstarieven
10-29 personen: € 6,00
30 en meer: € 5,00 p.p