Beleef de natuur en geniet van de dieren om je heen

  • Landgoed Hoenderdaell
  • 1 - 500 personen
  • Binnen en Buiten
  • Beschrijving

Dierenpark Hoenderdaell, beleef de natuur!
Bruine beren uit Bulgarije, vrolijke ringstaartmaki’s, rondspringende wallaby’s en vele andere dieren. De dieren en hun welzijn staan centraal en wordt de natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk nagebootst. Dierenpark Hoenderdaell vangt ook regelmatig dieren in nood op en streeft er ook naar ze weer terug te plaatsen in de natuur. Daarom zijn er steeds andere dieren in het park te bewonderen.

Avitorium
Achterin het park bevindt zich het vogelverblijf en krijg je o.a. uitleg over verschillende vogelsoorten en de leefwijze. Divers vogelsoorten zijn hier te bewonderen, waaronder verschillende soorten gieren, een condor, uilen, arenden etc.

Apeneilanden
Het apeneiland is het leefgebied van de kapucijnaapjes, doodshoofdaapjes en de nieuwsgierige ringstaartmaki’s. Het leukste moment om de maki’s uit Madagaskar te bezoeken, is tijdens een voerpresentatie.

Felgekleurde vogels voeren
De lorituin wordt bewoond door kleine felgekleurde vogels. Bij de ingang van het dierenpark zijn bakjes lorivoer te koop die je op ieder moment van de dag aan de lori’s kunnen voeren.

Stichting Leeuw, een opvang voor grote katten, ligt ook in het park. De dieren die opgevangen worden komen bijvoorbeeld uit circussen of bij particulieren vandaan. Waar mogelijk probeert Stichting Leeuw de dieren naar hun natuurlijk omgeving te brengen waar ze in grote beschermde gebieden kunnen genieten. Op de galerij zijn educatieruimtes waar veel uitleg wordt gegeven.

Momenteel wordt hard gewerkt om in 2022 de deuren te openen van een nieuw educatief walvisopvangcentrum voor Stichting SOS Dolfijn. De stichting biedt hulp aan bruinvissen, dolfijnen en walvissen in nood die levend op de Nederlandse kust terecht komen of dreigen te stranden. Zodra ze weer beter zijn, worden de dieren weer teruggebracht naar zee en daar vrijgelaten.

Ligging uitje

Anna Paulowna, Kop van Noord Holland
Gratis parkeren

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeKids vermeldt!